Bygget av Schenkers nya jättelager har påbörjats: 100 nya jobb till Torslanda

Här tas första spadtagen för Schenker Logistics nya lagerbyggnad i Sörred Logistikpark, Torslanda. Logistikföretaget hyr in sig på 30 000 kvm i lagret som ska stå klart våren 2023 och beräknas skapa 100 nya arbetstillfällen. Dessutom är byggnaden certifierad med en av branschens högsta hållbarhetsstandarder, skriver de i ett pressmeddelande.

— Vi har sedan länge en utarbetad plan kopplad till vår strategi och tillväxtplan som definierar tänkta geografiska etableringar över tid. Då vi har många kunder som vuxit och behöver mer lageryta, samt ett antal andra parametrar som spelade in, var Sörred Logistikpark tidsmässigt perfekt tajmat för oss, säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK, om etableringen.

Våren 2023 beräknas Schenker Logistics flytta in i logistikparken med ett hyresavtal som löper över tio år och har en så kallad grön bilaga. Det betyder att logistikparken byggs med en av branschens högsta hållbarhetsstandarder; miljöcertifieringen BREEAM-SE Excellent, som ställer höga krav på såväl material som energiprestanda.

— I praktiken betyder det att vi arbetar tillsammans med hyresvärden för att mäta byggnadens och verksamhetens klimatpåverkan för att gemensamt kunna arbeta för att minska våra klimatavtryck. Det passar väl in i vårt hållbarhetsarbete, säger Håkan Nydén i pressmeddelandet.

”Sörred Logistikpark ger oss också precis de fördelar vi söker”

Schenker Logistics storsatsning i Sörred Logistikpark beräknas skapa 100 nya arbetstillfällen på Hisingen.

— Det känns naturligtvis oerhört roligt! Sörred Logistikpark ger oss också precis de fördelar vi söker genom fastighetens utformning och geografiska läge, säger han.

Hampus Magnusson (M), Kommunalråd och ordförande i Byggnadsnämnden i Göteborgs Stad, ser positivt på den 300 000 kvadratmeter stora logistikparken. Han menar att Schenker Logistics och andra aktörers etablering bidrar till att bibehålla Göteborgs viktiga position som hamnstad och Sveriges logistiknav.

— Göteborg har Nordens största hamn som inte bara hanterar en betydande del av Sveriges egen import och export. Hamnen är även viktig för Finland och Norge. Och Göteborg ska vara hela Skandinaviens logistiknav, säger han i pressmeddelandet.

Sörred Logistikpark på Hisingen i Göteborg är ett samarbete mellan fastighetsbolagen Platzer och Bockasjö. Totalt kommer 135 000 kvadratmeter logistikbyggnader breda ut sig över ett område på 300 000 kvadratmeter. Logistikparken har ett strategiskt läge nära Göteborgs hamn och fordonsindustrin.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: