Då tar miljardärfamiljen över NetOnNet:s lokaler i Siba-huset

Efter HelaHisingen:s avslöjande i början av januari om att NetOnNet flyttar ut ur Siba-huset på Backaplan är det nu klart vem som hyr de enorma lokalerna från Siba-familjen Bengtsson. In träder en annan familjeägd västsvensk maktfaktor i detaljhandeln:
– Det händer väldigt mycket på Backaplan med omnejd, vilket gör det till en otroligt stark handelsplats, säger Johan Sjöhagra, director of sales operation på Jula-koncernen.

Julavaruhusen i Kållered och Sisjön får därmed ett tredje ”sällskap” i Göteborg, då Jula tecknat avtal med Siba Fastigheter AB för sitt nya varuhus i de lokaler där Siba en gång hade sin flaggskeppsbutik och där Siba-ägda NetOnNet haft sina lokaler fram till januari 2020.

– Det blir ett nytt läge för Jula i ett område i stor förändring, vilket kommer stärka vår position i Sveriges andra största stad, säger Johan Sjöhagra, DSO på Jula, i ett pressmeddelande.

”Har länge önskat etablering på Hisingen och Backaplan”

Varuhusets yta blir på cirka 3 000 kvadratmeter och kommer enligt Jula att utrustas med deras senaste butikskoncept.

– Jula har länge önskat etablering på Hisingen och Backaplan, vilket kommer göra oss mer komplett handelsmässigt inom Göteborgsområdet. Det händer väldigt mycket på Backaplan med omnejd, vilket gör det till en otroligt stark handelsplats, säger Johan Sjöhagra.  

Bland de rikaste i Sverige

Familjeföretaget Jula leds sedan några år av Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef. Skaraborgaren Blank är en av Sveriges rikaste personer med en förmögenhet på över 6 miljarder kronor 2017, vilket då gjorde honom till landets 42 rikaste person.

Hemmafixarkedjan med 94 varuhus i Sverige, Norge och Polen hade förra året en rekordomsättning på 6 miljarder. Grundaren och ägaren tog 328 miljoner kronor i utdelning från sitt ägarbolag KJB Holding”,  beskrev Veckans Affärer honom då.

I början av sommaren som kommer (2020) ska Jula öppna sitt nya varuhus i Siba-huset på Backaplan. Då blir de direkta grannar med två andra liknande lågprisvaruhus som har varuhus i den nordvästra delen av Backaplan: Överskottsbolaget/ÖB och Rusta.

LÄS MER:

Siba-huset på Backaplan.