Därför rivs det 40 meter höga landmärket på Hisingen

Skorstenen i Brunnsbo vajar i toppen och behöver därför rivas.
— Den är av stort underhållsbehov och är en säkerhetsfara numera, så vi har känt oss nödgade att montera ner hela skorstenen, säger Kim Stals på Bostadsbolaget, till P4 Göteborg.

Nu har rivningen påbörjats av den 40 meter höga skorstenen i Brunnsbo.

— Den är av stort underhållsbehov och är en säkerhetsfara numera, så vi har känt oss nödgade att montera ner hela skorstenen, säger Kim Stals som arbetar på Bostadsbolaget, till P4 Göteborg.

Rivningen har redan påbörjats. Foto: Läsarbild.

Skorstenen ligger precis vid Balladgatans busshållplats och eftersom den numera innebär en säkerhetsfara har det varit hög tid att montera ner den. Anledningen till att det inte gjorts tidigare är bland annat för att det funnits mobilmaster högst upp:

— Men vi är glada att vi river den, för jag pratade med rivarna precis och den svajar lite i toppen så det var i rättan tid, säger Kim Stals till P4 Göteborg.

Fungerat som både fritidsgård och lokal för scouterna

Från början fungerade ”Brunnshuset” som en panncentral, som enkelt förklarat är en byggnad som värmer upp vatten och sedan distribuerar värme till närliggande fastigheter.

Skorstenen har även utnyttjats av flera andra verksamheter, till exempel hade Backa Scoutkår sin tidiga verksamhet här. Det har även fungerat som en fritidsgård för ungdomar i Brunnsbo, men lades ner 2006.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: