Nya satsningen på Hisingen – öppnar 520 m2-gym precis vid Lundbybadet

Flera stora gymkedjor väljer att satsa på Hisingen. Nu är det Hisingsbaserade Nordic Wellness tur att utöka – då man startar ett nytt express-gym i Lundby. Lokalen är 520 kvadratmeter stor och i bastun lyser ett rosa sken.

Den senaste tiden har flera gymkedjor valt att satsa på Hisingen. Tidigare i höst bestämde gymkedjan STC att öppna en 1 500 kvadratmeter stor anläggning i Karlastaden när det området i Lindholmen byggts klar. Gymmet, som öppnar först 2023, kommer rymma cykelsal med biokänsla, lounge, gruppträning samt kids club. 

Och i våras öppnade Hisingens första klättergym – i en 628 kvadratmeter stor lokal. Hos ”Backa Boulder” vid Backaplan finns bastu, loungeyta och en klätteryta på 356 kvadratmeter:
— Det är roligt. Det är problemlösning. Det är fysiskt. Det har allt. Man kan antingen vara en stark klättrare, eller en teknisk. Därför passar det de allra flesta, man måste inte vara stark för att klättra hårt, sa delägaren Andrew Silverwood till Hela Hisingen i samband med premiären.

Även Sats har satsar på Hisingen under det senaste året, då gymkedjan stärker sin position i fjol genom ett nytt – och annorlunda – samarbete. Då startade de ett nytt träningscenter som etablerades för de cirka 11 000 medarbetarna på Volvo Cars Torslanda.

Expressgym med redskap för träning och motion

Nu är det Nordic Wellness tur att flytta till Hisingen och Lundby. Den 3 januari nästa år kommer de öppna ännu ett gym på Hisingen – i en nybyggd lokal mittemot Lundbybadet. Nordic Wellness har sedan tidigare gym på Backaplan, på Vårväderstorget, i Eriksberg, Lindholmen, Tuve och Torslanda.

Den här nya lokalen kommer att vara ett så kallat expressgym, som innebär att det har längre öppettider men lägre bemanning. I de nybyggda bostadskvarteren mellan Lundbybadet och Volvo Penta på centrala Hisingen flyttar därmed ännu en verksamhet in, där vi exempelvis uppmärksammat att en kaféverksamhet och en matvarubutik sedan tidigare tagit plats.

Här – mittemot Lundbybadet i Lundby – kommer den nya lokalen att öppnas i januari. Foto: Nordic Wellness.

I salen kommer det att finnas redskap för träning och motion och enligt företaget själva är en av de nya sakerna det rosa skenet i bastun.

Planbilden för den nya träningsanläggningen. Foto: Nordic Wellness.
Ungefär så här kommer Nordic Wellness nya gym att se ut – vid bastun. Foto: Nordic Wellness.
Det rosa skenet är till för att skapa en mysig känsla efter hård träning. Foto: Nordic Wellness.

Nordic Wellness meddelar att det nya expressgymet, enbart ett stenkast från Lundbybadet, kommer att ha gym med fria vikter, crosstrainer, cyklar, löpband och trappmaskin. Men även att det kommer finnas rullstolsanpassad dusch och WC, skåp med kortlås, bastu, wifi och andra bekvämligheter.

Nyligen berättade HelaHisingen.se även om Grand Fitness nya gymsatsning vid Backaplan, en som ingår i samma koncern. Nordic Wellness stärker därmed ytterligare sin dominans på centrala Hisingen med en rad gym i området när man har premiär nu i vinter på sitt senaste gym vid Lundbybadet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: