Dolda gruppen på Hisingen: Här söker singlar kärleken

Kassandra Einarsson, 36, har startat en ny Facebookgrupp för alla singlar på Hisingen. Idén kom eftersom hon själv letade efter kärleken.
— Från början startade jag den som en rolig grej. Jag var helt enkelt lat och orkade inte ta mig in till fastlandet och ville dejta folk i närheten, säger hon.

Gruppen ”Dejting i Kville” har i nuläget redan fått över 100 medlemmar. Konceptet är till för alla singlar som bor eller verkar i Kville på Hisingen.

— Vi vill att folk ska träffas spontant, lokalt, för att vi älskar Kville och alla barer och restauranger som finns här. Det ska vara lättsamt och accepterande, att de flesta ska känna sig välkomnade i gruppen, säger Kassandra Einarsson.

Hon skapade gruppen eftersom hon själv var på jakt efter kärleken och helt enkelt inte ville ta sig in till fastlandet. Att namnet blev just ”Dejting i Kville” är för att hon trivs bäst här och har gjort det de senaste fem åren.

— Min första lägenhet som jag bodde i låg här i Kville och redan då så älskade jag det här området, säger hon.

”Tillsammans kan vi gå promenader, eller gå på karaoke eller bara sätta sig och ta en öl på en bar” säger grundaren av Facebookgruppen. Foto: Privat.

Blandning av Tinder och IRL – ska ses och hitta på saker

Till vardags studerar hon till byggnadsplåtslagare och Facebookgruppen, som hon nu driver tillsammans med en vän, ser hon som en rolig fritidsaktivitet. Konceptet med gruppen är att man tillsammans ska kunna ses, hitta på saker och förhoppningsvis även hitta en partner att leva ihop med.

— Det är en blandning av Tinder och IRL-dejting. Vi har haft några träffar där vi ses och spelar quiz till exempel och de som vill är välkomna. Man behöver inte ha någon press på sig och kan ses spontant och kravlöst. Sedan om medlemmar hittar varandra kan de ta kontakt och skriva till varandra mer privat på messenger, säger Kassandra Einarsson och fortsätter:

— Vi vill bli så många medlemmar som möjligt. Tillsammans kan vi gå promenader, eller gå på karaoke eller bara sätta sig och ta en öl på en bar.

”Vi vill ta bort tabun om att känna sig ensam någon dag”

Nästa sak de ska göra tillsammans är att planera en fest. Då blir det picknick utomhus och ”lättsamt häng”. I gruppen finns ingen åldersgräns och grundtanken är att det ska vara lättsamt.

— Syftet är att hitta kärleken men det kan också vara att hitta vänner i området. Vi vill ta bort tabun om att känna sig ensam någon dag. Det ska man inte behöva göra utan då kan man höra av sig och träffas i stället. Vi tror att alla vill och behöver ha kärlek i sina liv och i vilken form får medlemmarna själva bestämma.

Men en del regler ska man ändå hålla:

— Blir det inte seriöst av någon anledning ska alltid en vänskaplig ton hållas i gruppen. Livet ser så olika ut för alla och därför kan detta att det är lokalt kanske underlätta något. Det är lättsamt att ses när det är flera med samtidigt men samtidigt vet man också att alla som tackar ja till ett häng ändå söker kärlet och det är fint.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: