Hisingens countrystjärna om kärleken, livet i Nashville och att ta jobb på Coop under pandemin: ”Ett Wake up call”

Han slog igenom på Kanal 5 och har samarbetat med världsstjärnor som Robyn och Bryan Adams. Men när Coronapandemin slog till sökte Jamie Meyer jobb på Coop:
— Det var verkligen lärorikt och ett Wake up call att få en inblick hur många hårt arbetande medborgare vi har bland oss, säger han till HelaHisingen.se.

Karriären tog rejäl skruv efter att han kom på tredje plats i Kanal 5-programmet Popstars, ett liknande koncept som Idol, hösten 2002. Skivkontraktet med Sony Music och låtar som Bryan Adams varit med och skrivit blev plötsligt hans vardag och verklighet. Men Kville-grabben har aldrig glömt sina rötter, uppväxten på Hisingen

— Jag minns den som ganska trygg. Mycket cyklande med kamrater runt Kvilletorget och Ramberget. Extra kul var det på somrarna då man fick vara ute lite längre. Ramberget, Kvilletorget och Brämaregården är några av mina favoriter. De platserna skildrar hela min barndom, säger han.

På gymnasiet började han skriva låtar och hans polare blev inspiration för att satsa på musiken:

— Min bästa kompis Alexis sjöng i ett band och jag blev så imponerad av honom att jag ville försöka sjunga själv. Senare hade min pingispolare ett band så jag fick sjunga lite med dem. Vi var bland annat med i en talangtävling på Redbergsplatsen. Dock utan någon vidare succé även om vi enligt oss hade ett par goa låtar.

Nu kommer hans nya platta

I år har Jamie släppt åtta singlar och nu kommer hans nya platta ”All the right lanes Vol. 1”. Före Corona slog till bodde han växelvis mellan Nashville, Göteborg och Stockholm, men nu har han mellanlandat i Linköping, där han bor med flickvännen Suzanne – som han även uppträder en del med:

— Ja, när vi hinner. Under hösten har vi skrivit en låt ihop, som vi hoppas komma ut under nästa är. Vi gjorde även en cover på Phil Collins ”You’ll Be in My Heart” som finns att se på You Tube. Våran fantastiska julshow på 11 minuter finns även att streama på sociala medier från och med fjärde advent!, säger Jamie Meyer.

Hur träffades ni? Kärlek vid första ögonkastet?

— Vi träffades en magisk kväll när stjärnorna stod i brand på klubben Platå i Linköping. Suzanne iklädd svart klänning och en guld partyhatt ledde till kärlek vid första ögonkastet.

Först kom digitaliseringen – sedan pandemin

Hans ”andra hem” i country- och musikstaden Nashville i USA har plötsligt varit längre bort än förr, på grund av pandemin.

— Jag har så fina minnen från USA. Men ett starkt minne är när jag fick stående ovationer efter mitt uppträdande på Bluebird Cafe i Nashville. 

Hur har pandemin drabbat dig, som jobbar med att stå på scen, med tanke på alla begränsningar som införts?

— Det vart helt stop mellan mars och juni. Då jobbade jag och Suzanne på Coop. Det var verkligen lärorikt och ett Wake up call att få en inblick hur många hårt arbetande medborgare vi har bland oss. En pandemi kan ju inte stoppa matkedjorna att leverera mat eller varför inte godis, som var våran uppgift!

Country-, rock- och popstjärnan Jamie Meyer växte upp i Kvillestan på Hisingen.

Längtar efter att få besöka Tildas

Men det är inte bara Covid-19 som förändrat verkligheten för musiker de senaste åren. Även tekniska utmaningar i och med musikens flytt online har påverkat:

— Det är både lättare och svårare. Lättare för att du kan via streaming-kanaler nå ut till miljoner lyssnare. Svårare för att du måste veta hur du på egen hand når ut till miljoner lyssnare, berättar Jamie.

När Jamie drömmer om att komma hem till Hisingen när pandemin väl är över vet han vad det blir för stopp för honom:

— Tildas och Kville biljard. De är legendariska enligt min mening och på nåt sätt alltid funnits där, säger Jamie Meyer.

Lyssna på Jamie Meyes nya skiva på Spotify här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Jamie Meyer

Namn: Jamie Meyer
Född: 31 augusti 1980 (40 år)
Födelseort: Hisingen i Göteborg
Genrer: Pop, rock, country
Roll: Musiker och låtskrivare Instrument Gitarr
Artistsamarbeten: Håkan Mjörnheim, Jimmy Mattingly, Johnny Garcia, Jörgen Elofsson, Bryan Adams, Robyn, Phil Thornalley
Aktuell: Släppte ny skiva i december som går att höra på Spotify.
Webbplats: jamiemeyer.net

LÄS MER: