Efter kritiken – Älvstranden utveckling lanserar ny sajt: ”Tydliggöra vår roll”

Efter politisk kritik mot det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling – lanserar de nu en ny sajt. Motivet sägs delvis vara att få fram tydligare vad organisationen arbetar med:
— Ett bra verktyg för att tydliggöra vår roll som bolag, säger Susanne Junkala, kommunikationschef på Älvstranden Utveckling till egna sajten.

Bolaget påpekar dock att sajten inte lanseras som ett svar på den politiska kritiken.

Uppdateringen kommer efter att kritik riktats mot bolaget från Alliansen i stadshuset – som styr Göteborgs stad sedan senaste valet. Åsikten från borgerligt håll har under 2020 varit att det kommunala bolaget, som skapades på Göran Johansson (S) tid, ska lämna ifrån sig makt, något som DN uppmärksammat.

Älvstranden Utveckling är Göteborgs stads organisation för att ”främja den långsiktiga stadsutvecklingen i Göteborg, framförallt genom förverkligande av Vision Älvstaden, i samverkan med stadens övriga förvaltningar och bolag”. Nu lanserar de en ny sajt, alvstranden.com.

Kommunikationsoffensiven från Älvstranden Utveckling kommer nu timing-mässigt nästan som ett svar på kritiken. Bolaget beskriver nysatsningen som en där designen gör det enklare att navigera deras sajt och att den nu möter de nya krav på tillgänglighet som lagstiftarna ställer på en kommunal webbplats.

”Modern webbplats med både ny design och funktionalitet”

— Älvstranden Utveckling får en modern webbplats med både ny design och funktionalitet där det ska vara enkelt att hitta information och som blir ett bra verktyg för att tydliggöra vår roll som bolag. Webbplatsen kommer också bli mycket enklare att administrera och uppdatera för våra medarbetare, säger Susanne Junkala, kommunikationschef på Älvstranden Utveckling till egna sajten.

På sikt ska sajten få ett videobibliotek med de informationsfilmer som bolaget har producerat.

— Det är sex år sedan Älvstranden Utveckling senast tog fram en ny webbplats. Mycket har hänt sedan dess, både gällande ny teknik och krav på digital tillgänglighet, men också kring vilka behov och krav vi på bolaget har på vår webbplats, säger Susanne Junkala till sajten.

Älvstranden utveckling vill dock påpeka att man började arbetet med sin nya sajt före den politiska kritiken kom under hösten och att de två inte har ett direkt samband.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: