Efterlysning: Hjälp Mariana skapa ett ”spa” i demensboendet på Hisingen

Just nu sätts ett ”spa”-rum samman för de boende på Bäckebols vård- och omsorgsboende i Hisings Backa. Initiativtagaren Mariana Contreiras Ferreira efterlyser nu hjälp från Hisingsborna för att skapa guldkant på tillvaron för de äldre som bor där:
— Har du nagellack, massageolja, doftpinnar, handkräm, papiljotter, hårtork, bomullspads och annat som du vill bli av med? Skänk det gärna till vår verksamhet, säger enhetschefen.

Hon ansvarar för fyra av sex enheter på Bäckebols vård- och omsorgsboende (tidigare Bäckebols äldreboende), ett demensboende med 76 lägenheter i Hisings Backa. Här förbereds just nu något lite extra för de boende – nämligen ett litet ”spa”.

— Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra boendemiljön och en ökad trivsel för våra hyresgäster – och utifrån detta perspektivet såg jag att vi utifrån våra förutsättningar kunde erbjuda våra hyresgäster något som i dag inte finns, men som är möjligt utifrån våra utrymmen på boendet.

— Så när jag sedan började fundera på vad det kunde vara förslog jag detta som ett alternativ och fick även med min chefskollega i detta och tillsammans har vi skapat detta rum för hyresgästerna, säger enhetschefen Mariana Contreiras Ferreira.

”Bidra till ökad livskvalitet”

Tanken är att kunna erbjuda ytterligare ett service till boendets hyresgäster:
— Vi har sedan tidigare tillgång till fot-och hårvård, gymnastiksal och detta ser vi som ett komplement och tillskott till övriga tjänster. Vår förhoppning är också att detta erbjudande ska bidra till ökad livskvalitet. Hyresgästerna känner ännu inte till detta då det är en överraskning för dem, säger initiativtagaren Mariana.

LÄS MER: “Äldreboende” slopas som begrepp – flera boenden på Hisingen byter namn

Hyresgästerna och deras anhöriga kan årligen ge feedback på verksamheten i en ”brukarundersökning” där de får tycka till kring verksamheten. Resultatet som inkommer kan de sedan använda i sitt arbete för att utveckla verksamheten.

— Nu vänder sig Bäckebols vård- och omsorgsboende till allmänheten och våra medborgare att om möjligt skänka gåvor som inte längre nyttjas.

Vecka fem ska ”spa”-rummet på Bäckebols vård- och omsorgsboende stå klart.

Bidra: Skänk en gåva till boendet

Hyresgästerna ska bland annat kunna få avnjuta ett gott bad med infravärme, massage, ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr och mycket mer i boendets nya ”spa”.

Därför efterlyser enhetschefen Mariana Contreiras Ferreira gåvor som kan hjälpa till att skapa en härlig upplevelse för boendets brukare:
— Har du nagellack, massageolja, doftpinnar, handkräm, papiljotter, hårtork, bomullspads och annat som du vill bli av med? Skänk det gärna till vår verksamhet! Vi tar tacksamt emot det på Bäckebols vård-och omsorgsboende, säger hon till HelaHisingen.se.

Vill du hjälpa till kan du kontakta Mariana Contreiras Ferrerira per e-post.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: