”Ett nytt landmärke” har byggs klart på Hisingen: ”Samma värderingar”

Nu kan Bräcke diakoni äntligen säga välkommen hem till sina nya hyresgäster. Kvarteret Leffler står klart för inflytt i västra Lundby och fylls i tre etapper – med start i början av juli.  

Den som kör mot Hisingen från fastlandet kan redan på Älvsborgsbron se de tre husen torna upp sig i grönskan. Ett nytt landmärke har ”satt stiftelsen Bräcke diakoni på kartan”, som de själva uttrycker det i ett pressmeddelande:
— Det är en härlig känsla att se husen klara och det ska bli så roligt att få träffa alla nya hyresgäster. Vi har haft ett fint samarbete med entreprenören Wästbygg under hela processen, säger direktor Helene Mellström.   

Stiftelsen har inte tidigare varit hyresvärdar, så varför har Bräcke diakoni nu byggt hyresrätter?
— För oss känns det självklart att använda våra resurser, vår mark, till att skapa nya hem och boende i en tid av bostadsbrist. Det är i allra högsta grad en del av vår vision att skapa ett medmänskligare samhälle, säger Helene Mellström.

Så här ska området med nya hyresrätter se ut när allt är klart och fixat i området. Foto: BRÄCKE DIAKONI

Vill skapa liv och rörelse i Bräcke

Området har dessutom bedömts vara i behov av mer liv och rörelse. Förhoppningen att de knappt hundra nya hyresgästerna ska vara med och skapa det i parken där stiftelsen har sitt huvudkontor och flera av sina vård- och omsorgsverksamheter.  

— Vi vill bryta upp känslan av institution och få människor att mötas, oavsett vilka förutsättningar eller vilken livssituation man har, säger Helene Mellström.  

Nellie står i öppningen  till den franska balkongen i sin nya lägenhet och blickar ut över gården.
Nellie Gauido Claesson blickar ut från sin nya hyreslägenhet. Foto: Liselott Jönsson/Bräcke Diakoni

En av de nya hyresgästerna, Nellie Gauido Claesson, som precis fått nyckelbrickan i sin hand, känner redan att det är något annorlunda med att hyra en hyresrätt av Bräcke diakoni.  

— Jag har aldrig känt att man ska behöva stå för sin hyresvärd innan, men det känner jag att jag kan nu. Vi delar samma värderingar, att man ska ta hand om varandra, bry sig och försöka göra gott, säger hon i pressmeddelandet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: