Här byggs 88 nya hyreslägenheter på Hisingen: ”Ett fint och trevligt projekt”

I ”Stenhuggaren” byggs 88 hyresrätter som Skeppsviken uppför för Balder på Långströmsallén i Svartedalen på Hisingen. Trots pandemin håller bygget – till skillnad från en del andra – sin tidsplan:
— Vi är exakt där vi ska vara i processen, säger platschef Gustaf Dahllöf.

I somras tecknade Skeppsviken avtal med Fastighets AB Balder om att bygga 88 hyresrätter i Långströmsallén, som ligger i Svartedalen i östra Biskopsgården på Hisingen. Lägenheterna är fördelade på två huskroppar, en högre del i kvarterets sydliga del och en något lägre längs gatan norrut.

När en del byggprojekt försenats under pandemin meddelar parterna i ett pressmeddelande att de är nöjda och glada att detta projekt håller tidsplanen:
— Vi har precis monterat de sista väggarna på plan 1. Tidplanen håller och vi är exakt där vi ska vara i processen, säger platschef Gustaf Dahllöf.

En del av Långströmsallén genom Svartedalen är en byggplats. Foto: Skeppsviken

— Vi uppför 88 hyresrätter vid Långströmsallén. Vårt projekt är en del i ett större Balder-projekt där ungefär 600 lägenheter ska upp, plus lite parkeringshus och liknande.

— Det är ett tryggt och ganska klassiskt uppförande. Semiprefab, utfacknings- och skalväggar, trä-, puts- och murfasad. Ett fint och trevligt projekt helt enkelt., säger han.

LÄS MER: Fastighetskungen Erik Selin: “Känns väldigt bra att bidra till områdets, Hisingens och hela stadens utveckling”

Miljöbyggnad enligt ”Silver 3.0”

Fastigheterna byggs inom ramen för Miljöbyggnad Silver 3.0, vilket innebär att det läggs extra krut på exempelvis solskydd, ljudmiljö och ventilation. Miljöbyggnad Silver innebär helt enkelt att ett ganska stort kliv upp från de lagkrav och existerande rekommendationer för hållbart byggande som gäller, enligt byggarna.

Så här ska hyresrätterna se ut när bygget är klart. Foto: Skeppsviken

Fastigheten kommer även att förses med solceller på taket. Karin Henström, fastighetsutvecklare på Balder, är glad över att ha Skeppsviken med på tåget:
— Att få planera och följa med på förvandlingsresan vi gör på Långströmsallén är väldigt roligt. Det är en styrka att vi fått med Skeppsviken, med deras gedigna erfarenhet, på projektet Stenhuggaren.

Arbetet med Stenhuggaren påbörjades i december 2020 och beräknas vara klart för slutbesiktning juni 2022. Vi fortsätter följa arbetet och ser fram emot att rapportera mer längre fram i processen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: