Förvandlingen av Torslanda fortsätter – ännu ett nytt kvarter: ”Är väldigt stolta”

Det nya kvarteret som byggs i Torslanda beräknas vara färdigt 2023. Foto: Veidekke.

Nu ska 75 nya lägenheter och fem radhus byggas i kvarteret ”Spitfire” i Torslandas mest expansiva del, Amhult.
— Vi är väldigt stolta över att vi fått detta förtroende av Terrester AB och ser fram emot ett nära och värdeskapande samarbete, säger Anders Holmqvist, arbetschef på Veidekke Bygg Väst.

Tanken är att det i området som döpts till Spitfire ska finnas både ettor och fyrarumbslägenheter samt radhus med egna ingångar. På kvarteret kommer det dessutom finnas en grön gård. Spitfire byggs centralt i Amhult i nära anslutning till butiker och kommunikationer. Bakom projektet står Veidekke på uppdrag av Terrester AB.

— Veidekke är en aktör som vi känner stort förtroende för och som byggt flertal fina projekt i Göteborg. Vi ser fram emot ett givande och fullgott samarbete , säger Maria Nord Loft, VD på Amhult 2, i ett pressmeddelande.

De nya byggnaderna beräknas kosta 135 miljoner kronor och stå färdigt under våren 2023.

Utbyggnad av Torslanda Torg planeras

Antalet bostäder som både byggs och planeras för framtiden i Torslanda växer. För ett par veckor sedan köpte Cernera Fastigheter, med huvudkontor i Borås, två fastigheter med målet att förvandla dem till ett 100-tal bostadsrätter.

Visionsbild från Dreem Arkitekter.

— Fastigheterna ligger angränsande till varandra och förvärvet möjliggör större bostadsprojekt i området. Amhult är en av Torslandas mest expansiva stadsdelar. Det känns naturligt för oss att fortsätta vår storsatsning i attraktiva områden och med närheten till både havet och storstaden är detta verkligen ett sådant, sa Martin Svärd, Vice VD på Cernera, då.

Tidigare i år beslutade även Göteborg stad om en stor utbyggnad av Torslanda Torg. Det här skulle göras genom en förtätning mellan Amhult centrum och Torslanda Torg för att skapa en mer koncentrerad kärna. Västtrafik har tidigare meddelat att man är positiv till att staden tar ett större grepp om centrala Torslanda, där framtida funktion och kopplingar till övriga områden beskrivs.

Så här beskrivs området omkring Torslanda Torg av Göteborgs stad. 
Klicka på bilden för större version.

Bostadsbebyggelse planeras även längs med hela Kongahällavägen, med bostäder i 5-7 våningar och lokaler i botten för en stadsmässig gata. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: