Göteborgs Almedalen får ny samarbetspartner – vill lösa bostadsbristen

Kvarteret Futura i Lindholmshamnen. Foto: Riksbyggen.

Ett Almedalen för ungdomar – med fokus på arbetslöshet och bostadsbrist. Nu går Riksbyggen in som partner i Frihamnsdagarna, när det första gången hålls i Göteborg.
— Under Frihamnsdagarna kommer vi att särskilt lyfta unga vuxnas svåra situation på bostadsmarknaden, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Sedan tidigare står det klart att Göteborg ska få ett eget Almedalen genom att samla privatpersoner och företagare. Tanken med de så kallade ”Frihamnsdagarna” är att försöka komma på lösningar på de problem som finns i dag – med speciellt fokus på ungdomar. Främst vill man samla företagare och privatpersoner för att försöka komma på lösningar till de problem som ungdomar stöter på.

Vill göra skillnad

Nu går Riksbyggen in som en av flera samarbetspartners till projektet.
— Riksbyggen vill som långsiktig samhällsbyggare vara med och bygga det nya Göteborg kvarter för kvarter med fokus på hållbarhet. Under Frihamnsdagarna kommer vi att särskilt lyfta unga vuxnas svåra situation på bostadsmarknaden. Detta både genom samtal och genom att visa på konkreta satsningar som gör skillnad, till exempel Riksbyggens kommande kvarter i Lindholmshamnen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Frihamnsdagarna startade i samband med att Göteborg fyller 400 år och den allmänna rösträtten fyller 100. Evenemanget, som pågår den 3 och 4 september, kommer hållas på Bananpiren i Frihamnen.

Stärka demokratin

Årets teman är demokrati, hållbarhet och framtid. Tanken är att samla personer som kan se till att det sker en förändring:
— Alla politiska partier står bakom och är positiva till Frihamnsdagarna där både lokala, regionala och nationella beslutsfattare kommer att delta på scenerna. Dessutom har en rad aktörer klivit fram och är beredda att stötta med kunskap, personal och finansiering. Riksbyggen, Göteborgs Stad och Svenskt Näringsliv är några exempel, säger en av initiativtagarna David Björneloo i ett pressmeddelande.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: