Hajpade burgarvagnens nya satsning på Hisingen – lämnar Björlanda: ”Utökat menyn”

Hamburgarvagnen ”Björlanda Burgán” lämnar nu sin ursprungsplats. I stället satsar ägaren Mikaela Färnskog på Torslanda torg och en utökad meny.
— Jag får en känsla att det kommer gå bra, säger hon.

Torslandabon Mikaela Färnskog, 31, tvekade inte en sekund när hennes bror frågade om hon ville ta över verksamheten ”Björlanda Burgán”.

— Jag började jobba där för cirka tre år sedan. Samtidigt ville min bror gå vidare i livet och jobba inom anläggning igen och frågade därför mig om jag ville köpa Björlanda Burgán. Jag tvekade inte ens, jag köpte direkt, säger Mikaela Färnskog.

Nu står Björlanda Burgán på Torslanda Torg. Foto: Privat.

Fick inte vara kvar – flyttar till Torslanda torg

De senaste åtta åren har burgarvagnen stått vid Skra Bro i Torslanda-området Björlanda på Hisingen. Men nu tvingas de alltså bort eftersom hela området Björlanda Ängar håller på att utvecklas, något som Hela Hisingen skrivit om tidigare. 

Totalt ska här byggas 600 bostäder, ett “generationsboende” samt ett torg med handel, kontor och service. Dessutom ska lokaltrafiken utökas.

— Vi har förstått att det är brist på förskoleplatser i området så en förskola om sex avdelningar var ett viktigt inslag. Sedan tänker vi oss mellan 450-500 bostäder varav 100 är småhus i radhus eller villaform, sa Carl-Johan Karlsson, handläggare på Stadsbyggnadskontoret, till Hela Hisingen om tredje etappen i byggprojektet.

Hamburgarvagnen fick därför åka vidare och lämna sin ursprungsplats.

— Vi var tvungna att flytta från Skra bro på grund av att de ska börja bygga, så vi fick inte vara kvar helt enkelt. Men jag får en känsla av att det kommer gå bra, säger Mikaela Färnskog.

Här är ett exempel från foodtrucken på deras hamburgare.

Hamburgare och kebabtallrik på menyn – men ska utöka med ännu fler alternativ

Den nya platsen är nu Torslanda Torg, där de kommer stå dagligen. Öppettiderna är mellan klockan 11-18.

— Vi kommer antagligen förlänga öppettiderna, men det blir lite längre fram. 

31-åriga Mikaela Färnskog tog över verksamheten för tre år sedan. Foto: Privat.

I övrigt är allting samma. De har 120 och 240 grams hamburgare samt ett vegetariskt alternativ. Det finns även tillbehör, som lökringar och chili cheese. Det kommer att vara samma meny som tidigare men Mikaela Färnskog har valt att sats på lite nyare saker.

— Allt är samma och jag köper fortfarande hamburgare från Björlanda gård. Men vi har utökat menyn med korv och mos och snart kommer även fish n’ chips.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: