Hanna och Ellen har öppnat Hisingens senaste kreativa mötsplats: Barn- och vuxenkläder av återbrukat material, målningar, illustrationer och tuftar…

I Kvillestan har ett kontor öppnat – som är motsatsen till vanliga kontor, namnet till trots. Hos ”Kontoret” skapar två kreativa kvinnor en ny mötesplats på centrala Hisingen.
— Kontoret fyller många funktioner på liten yta. Vi målar, syr och arbetar här, men det är också vår butik, mötesplats och eventlokal. Alla är välkomna hit!, säger Ellen Solding.

Många förbipasserande lär ha lagt märke till de stora neongröna versala bokstäverna som pryder deras fönster. ”Kontoret” drivs av Ellen Solding och Hanna Peterson, två designers och konstnärer som är utexaminerade från HDK-Valand. De möttes när de började plugga masterprogrammet i design 2020.

Hanna är 31 år och uppvuxen i Dalarna. Hon har en bakgrund inom mode och mönsterdesign samt konst och illustration. Mellan kandidaten och mastern i design på HDK jobbade Hanna ett år som mönsterdesigner i Köpenhamn och startade sedan sin egen firma. Den driver hon nu på heltid på Kontoret där hon främst fokuserar på måleri och textil.

Ellen är 28 år och från Österlen. Med en bakgrund som dansare har hon senare utvecklat sin konstnärliga praktik som nu innefattar återbruk och mer konceptuellt drivna designprojekt där textil och sömnad så gott som alltid står fokus. 

Ellen Solding och Hanna Peterson har öppnat ”Kontoret” på hörnet Brämaregatan/Herkulesgatan – en ny kreativ mötsplats.

Events på utvalda lördagar – planerar second hand-popup

Hanna och Ellen är båda bosatta i Kvillebäcken. Ellen sen en längre tid och Hanna är relativt nyinflyttad. När de båda fann sig i Kvillebäcken kände de att det var självklart att starta en studio här tillsammans.

— Kville har blivit vår bas på alla sätt, säger Ellen Solding och fyller på:

— Kontoret är inte som det låter utan snarare tvärt om. Vi ser det som vår kreativa plats där alla våra idéer och projekt får liv och där ganska få regler råder. Kontoret fyller många funktioner på liten yta. Vi målar, syr och arbetar här, men det är också vår butik, mötesplats och eventlokal. Alla är välkomna hit!

På torsdagar varje vecka håller de Kontoret öppet för förbipasserande mellan 12 och 17. Då kan man köpa barn- och vuxenkläder av återbrukat material, målningar, illustrationer och tuftar (tuftning är en teknik som används för att tillverka tredimensionella textilier, i synnerhet mattor).

— Utvalda lördagar håller vi i speciella event. I februari hade vi invigningsfest och i mars kommer vi ha second hand pop-up. Längre fram planerar vi en designmarknad. Håll utkik efter våra affischer i Kvillebäcken samt på våra sociala medier där vi uppdaterar om kommande roligheter. Ni kan följa oss på vår instagram @kont.oret, säger Ellen Solding.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: