Här är Hisingens mest spektakulära uteservering – omringad av palmer

Vill du sitta ute oavsett väder – med palmer omkring dig? Nej, det är inte en weekend till Cannes eller Nice vi talar om – utan Hisingens senaste restaurangsatsning. Här är pâtisseriet som verkligen sticker ut till den kommande uteserveringssäsongen…

Den nya, för Hisingen rätt spektakulära, satsningen sker i hörnet av Brämaregatan och Hisingsgatan i Kvillestan. Här har grillkrogen Sultan grill knoppat av sig under 2020, som HelaHisingen.se tidigare uppmärksammat.

I grannlokalen till grillkrogen stängde 26 juni 2020 Lundgrens konditori sin butik på Hisingsgatan efter 73 år på platsen. Familjeföretaget Lundgrens grundades 1947 var den sista verksamheten av det gamla efterkrigstidens Kville, som hade överlevt ända in på 2020-talet.

LÄS MER: KROGRECENSION: Sultanzade baklava & pâtisserie – mer som Champs-Élysées än Göteborg

Efter att ha stått tom i några månader tog gänget bakom Sultan grill över lokalen och öppnade Sultanzade baklava & pâtisserie, så konditoritraditionen fördes vidare i lokalerna till nya generationer.

Under de senaste månaderna har därmed Hisingsbor fått lära känna det nya konditoriet som har en blandning av smaker och bakelser från både Europa och Mellanöstern – samt en rätt spektakulär inredning som lockat många till selife-sessioner inne på etablissemanget.

Inglasad uteservering – omringad av palmer

Nu utökar de alltså sin verksamhet på ett ganska iögonfallande vis. Den tidigare uteserveringen för Lundgrens konditori bestod av ett gäng slitna stålstolar och bord som ställdes ut mellan det täta buskage som omgärdat platsen. Uteserveringen ligger på gaveln av huset, ut mot Brämaregatan och svenska kyrkans lokaler i Brämaregården.

På en vecka har miljön längs Hisingsgatan förändrats helt.

Men nu har Sultanzade sökt om bygglov – och bygger upp – en helt ny uteserveringsmiljö. Buskarna har rykt på framsidan, mot Hisingsgatan och Brämaregatan – men finns kvar mot baksidan och gränsar av utsikten mot den parkering och återvinningsstation som finns där.

I stället har stora palmer planterats längs kanten av uteserveringen – som ska bli inglasad. En stålkonstruktion som ska hålla uppe väggar och tak kommer göra den här uteserveringen vädersäker, vilket kan vara en fördel i ett Göteborg där både tropisk värme som regnstormar kan utgöra delar av vår- och sommarsäsongen.

Uteserveringen blir även upplyst för att kunna husera gäster sena kvällar – när restriktionerna tillåter detta.

Sultanzade meddelar att det kommer finnas 40 platser på uteserveringen i ett normalläge – där pandemin är över. Under tiden för restriktionerna kommer man att ha ett klart läge antal stolar och bord ute, men förhoppningen är att öppna den nya inglasade och palmomgivna miljön redan under helgen som kommer (10-11/4 2021).

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: