Här är Hisingens nya krogsatsning vid älven: ”En gång varit världens största”

Nu förvandlas Eriksbergshallen till sommarkrog när Quality Hotel 11 öppnar nya krogen Shipyard. En stor uteservering på framsidan och en bar på insidan blir Eriksbergskajens nyaste krogkoncept:
— Vi vill lägga ett tufft år bakom oss och blicka ut över horisonten. Det är dags att sjösätta den här gamla skutan igen, säger Ina Aganovic, ny VD för Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen.

Som HelaHisingen.se tidigare berättat är Petter Stordalens hotellkoncern på en rejäl Hisingen-offensiv just nu. Ett nytt hotell byggs i Lindholmen, en chef från Norge rekryteras till Quality Hotel Winn i Hisings Backa och Ina Aganovic från just det hotellet i Tingstad har utsetts till ny chef för Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen.

En av hennes första handlingar som ny chef för ”Hotell Älva”, som det ofta kallas i folkmun, blir en stor satsning på Eriksbergshallen i sommar. Först ut i den blir en ny bar, restaurang och uteservering: Shipyard.

Vill hylla historien – och ta revansch

Namnet, Shipyard, skeppsvarv på engelska kommer naturligtvis från att Eriksbergshallen tidigare var del av Eriksbergsvarvet, eller Eriksbergs Mekaniska Verkstad som varvet hette.

— Vi vill, självklart på ett ansvarsfullt och säkert sätt, öppna upp, sätta Eriksberg på kartan, damma av hallen, gaska upp oss och nya satsningar. Ser man till det historiska i våra lokaler, att det en gång varit världens största mekaniska verkstad och alla de event som hållit hallen levande i många år – detta blir på ett sätt en chans till revansch!, säger Ina Aganovic, ny VD för Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen.

Den nya restaurangen blir en sommarsatsning inne och framför Eriksbergshallen. Framför? Ja, i veckan som kommer byggs en uteservering upp framför Eriksbergshallen där mat- och dryckesgäster kommer kunna sitta i solen och njuta av en öl eller hamburgare.

Krogen har premiär lördagen 12/6 och ska till en början ha öppettiderna 17:00-22:00 på grund av de rådande restriktionerna med anledning av pandemin. Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen meddelar att meny och mer information om krogens upplägg följer i deras sociala medier under veckan fram till premiären.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: