Hisingens nya outlet – med minst hela 12 butiker i samma lokal

Skor, nötter, smycken, klänningar, olivolja, frisör och café – i samma lokal? Ja, hos Hisingens nya ”outlet” har ett dussintal helt olika butiker samlats under ett och samma tak…

Nyöppnade ”Outlet Bazar” har flyttat in i lokalerna där Hyllis Second Hand tidigare hade sin butik i östra Kvillebäcken. I källaren på samma hus där Nordic Wellness har sitt gym vid Backaplan har den 1300 kvadratmeter stora lokalen omvandlats till en ”basar” – med minst tolv butiker åt gången.

Barn-, dam och herrkläder säljs i flera av butikerna.

”Outlet bazar” kommer från att fokus både är på en basar-liknande känsla med olika slags utbud på en och samma plats, men där de säger sig ha på låga priser – varav outlet kommer in i bilden. Utbudet varierar från exotiska nötter och kosttillskott, via jeans, skor och läderprodukter till smycken och blommor.

Läderprodukter som arm- och klockband finns i den nya basaren.

Säljer ingenting online – bara i butik

Outlet Basar påstår sig själva ha produkter som är upp till 70 procent billigare än i ”vanliga butiker” och utlovar även att det kommer dyka upp pop up-butiker i lokalerna under kortare tidsperioder. Dessutom går de mot den digitala strömmen och säljer sina produkter enbart i fysisk butik. Ingenting säljs online, så kunderna måste ta sig till Gustaf Dalénsgatan för att få tag på basarens produkter.

En blandning mellan allt möjligt går att få tag på hos Outlet Basar.

Bortsett från butiker med produkter att köpa finns här även ett flertal olika tjänster att ta del av. Mobil och datorreparationsservice, dam- och herrfrisörer, klockservice och ett turkiskt café är bland dem.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Basar

Basar eller bazaar (persiska: بازار, turkiska: pazar, grekiska: παζάρι), är ett område för handel eller en gata med affärer där varor och tjänster utbyts eller säljs. Ordet kommer ursprungligen från det persiska ordet bāzār, vars etymologi går tillbaka till det medelpersiska ordet baha-char (بهاچار), med betydelsen ”prisernas plats”.

I andra delar av världen används ofta ordet synonymt med välgörenhetsloppis, ofta organiserad av en kyrka eller annan organisation, där begagnade varor såsom böcker, kläder och hushållsvaror säljs till låga priser. Ofta kan dessa ha donerats av personer till basaren.

LÄS MER: