Här är nya butikssatsningen som flyttar in på Wieselgrensplatsen

Det forna biblioteket som under senare år varit Wiesel Matcenter har stått tomt under 2020. Nu kan HelaHisingen.se avslöja vad som blir nästa satsning i huset mitt på Wieselgrensplatsen: En butik som bland annat ska sälja kläder och porslin!

Uppmärksamma Lundbybor kan ha lagt märke till att det sedan den gångna helgen lyser inne i gamla Wiesel Matcenter. Det är ungdomar som är engagerade i föreningen Reningsborg som börjat förbereda lokalerna för den kommande butikssatsningen på Hisingen.

Tanken är att Hisingsborna från mitten av maj ska få en stor second hand-butik på Wieselgrensplatsen där man ha uppemot 800 kvadratmeter försäljningsyta av allt inom second hand, med fokus på kläder och porslin.

— Vi vill göra en insats på Hisingen där vi inte finns idag. Butiken blir navet för stora sociala insatser. Reningsborg är så mycket mer än bara secondhand, säger Henrik Orrbeck, biträdande direktor för Reningsborg.

Öppet fyra dagar i veckan

Till en början kommer Reningsborgs nya butik på Hisingen att ha öppet tisdag, onsdag och torsdag mellan 13:00 och 18:00, samt lördagar 10:00-14:00. Fyra personer kommer att arbeta i butiken, men man kommer även att ha praktikanter och volontärer bland de som hjälper till.

— Wieselgrensplatsens secondhand butik kommer att vara en av våra fyra secondhand butiker i Göteborg med omnejd. Vi vill att det ska genomsyra allt vi är och gör. Vi tror att om vi tillsammans hjälps åt kan vi vara med och skapa en mänskligare och tryggare värld att leva i. Vi vill skapa möjligheter för människor att ge av sin tid och sitt engagemang och samverka med privatpersoner, kyrkor, företag, organisationer och den offentliga sektorn. Vi vill i samarbete med andra vara en tydlig aktör i den sociala ekonomin i Göteborg och vara delaktiga i att skapa ett hållbart samhälle; socialt, ekonomiskt och miljömässigt, säger Ammar Ahmed som blir butikschef på Wieselgrensplatsen.

Vill stödja människor som behöver hjälp

Reningsborg är en ”idéburen organisation” som vilar på kristen grund och är organiserade som en förening med många ideella insatser:

— Vårt uppdrag är att finnas till för och stödja människor när de behöver en hjälpande hand i livet. Reningsborg vill kämpa för alla människors lika värde, bättre livsvillkor och en meningsfull tillvaro. Vi vill att varje människa vi möter ska utvecklas, växa, bli mer självständig och få mer inflytande över sitt eget liv. Vi är övertygade om att vi är bäst tillsammans, säger butikschefen Ammar Ahmed.

Föreningens grundare Ingemar Götestam startade den första butiken i Västra Frölundas förfallna gamla reningsverk 1992 och sedan dess har organisationen växt i Göteborgsområdet. I dag finns butiker i Partille, Angered och Västra Frölunda, samt så driver man bland annat ett café på Södra Allégatan, boenden och ett skrädderi inom sin välgörenhetsverksamhet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: