Här är musikprofilerna som kommer till Hisingsfestivalen i sommar

Hisingsfestivalen kommer till Bananpiren den 17 juni. Artister som Ricky Rich, Lovad, B.Baby och Sharks kommer att uppträda.
”Årets fetaste ungdomsfestival Hisingsfestivalen”, skriver arrangörerna på Instagram.

Artisten Lovad, som har miljontals streams på Spotify med låtar som “Tills Vi dör” och “Vi gjorde vårt bästa”, kommer till Hisingsfestivalen den 17 juni.

”Hon har legat på Svensktoppen och fått hyllningar från hela pop-Sverige med en solid rotation på P4. Med top 50 placering i Sverige, viralen både hemma och i Norge så har hon etablerat sin plats på musikkartan. Lovad deltog även i 2021 års melodifestival”, skriver arrangörerna om artistsläppet på Instagram.

Planschen för festivalen 2022, som arrangeras av Fritid Hisingen. Foto: Instagram.

Arrangören: ”Detta är en spelning ni inte vill missa”

Som kvällens headliner står rapparen Ricky Rich:

”Han är inte bara känd för att alltid gå sin egen väg utan också för att skapa helt nya vägar. Kombinationen av texter på svenska och engelska tillsammans med orientaliska melodier har lagt grunden för ett helt nytt sound”, skriver Hisingsfestivalen.

Andra kända artister som kommer är Sharks, duon som är aktuell med “Fuck You Good – 90210 remix”.

”Sharks är duon som gjort sig ett namn på klubbar och festivaler runt om i Sverige under de senaste åren. De har bland annat öppnat för artister som Veronica Maggio och The Chainsmokers”, skriver Hisingsfestivalen på sin Instagram.

Duon Sharks ska spela under kvällen. Foto: Hisingsfestivalens Instagram.

För någon vecka sedan blev det också klart att B.Baby, som är född och uppvuxen på Hisingen, ska medverka. ”Detta är en spelning ni inte vill missa under Hisingsfestivalen”, skriver de.

Den så kallade Hisingsfestivalen är för ungdomar mellan 13 och 20 år och hålls den 17 juni på Bananpiren klockan 18-24. Inträdet är gratis.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: