300 barn från Hisingen uppträder på GöteborgsOperan: ”8- och 9-åringar”

Fredag den 3 juni 2022 byts operasångare, kör och dansare på GöteborgsOperans stora sten ut mot 300 Hisingselever ur årskurs två, som ger konsert.

Under läsåret som gått har sjunger Hisingselever i årskurs 2 i övat sina klassrum. Och nu är det äntligen dags för tvåorna att kliva upp på Göteborgs största scen för att sjunga tillsammans.

Med Tvåornas kör får barn från hela Hisingen mötas och upptäcka musikens kraft i en gemensam konsert. Det kommer att bli riktig feststämning i salongen när barnen tar ton för en konsert med sång, musik, dans och massor av glädje. Om det dyker upp en låt som publiken kan, så är det bara att sjunga med!, skriver GöteborgsOperan i ett pressmeddelande.

Tvåornas kör ges som skolföreställning på dagtid den 3 juni med 300 medverkande barn per föreställning. Barnen kompas av ett lärarband. På kvällen, klockan 18, blir det en offentlig föreställning för allmänheten (inklusive alla släktingar och kompisar) med alla barn som har möjlighet att delta.

Inspiration till konceptet från Malmö

Tvåornas kör är ett samarbete mellan Kulturskolan och GöteborgsOperan. Kulturskolan Hisingen genomför Tvåornas kör för tredje gången i rad, nu för första gången tillsammans med GöteborgsOperan. Inspirationen kommer från Malmö där konceptet funnits i flera år och framgångsrikt involverat alla Malmös elever i grundskolans årskurs 2. Koreografi och sång förbereds lokalt på skolorna tillsammans med skolans och Kulturskolans pedagoger, skriver operan.

Fredag 3 juni 2022 genomförs skolföreställningar dagtid och för allmänheten vid klockan 18. Föreställningen är cirka 45 minuter utan paus.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: