Här byggs bostäder – där den hyllade italienska restaurangen låg

Här låg tidigare vad som kallades för ”Göteborgs grymmaste trattoria”. Nu ska en stor del av gatan bli hyresrätter.
— Ombyggnationen beräknas vara klar om cirka ett år. Det blir 13 vindslägenheter och 5 marklägenheter, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam.

Trattoria puccioni stängde igen portarna under pandemin. Krogen, som låg på Lantmätaregatan i Brämaregården, var under flera år en av Hisingens mest hajpade lunch- och middagsställen – och serverade diverse italienska specialitéer och pastarätter. 

Men sedan de bommade igen har det varit oklart vad som ska byggas i det nya lokalerna i Brämaregården. Nu säger dock Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam, att det ska byggas 13 vindslägenheter och 5 marklägenheter i området:

— Ombyggnationen beräknas vara klar om cirka ett år, säger hon.

Här ligger Nanking och på hörnet Evelynes livs, som ska flytta sin verksamhet. Foto: HelaHisingen.se.

”Vad som händer i denna lokal kan vi ännu inte avslöja”

Samtidigt ska även den lokala servicebutiken, Evelynes livs, som ligger på hörnet av Lantmätaregatan flytta sin verksamhet. I en del lokala Facebookgrupper finns spekulationer att kinakrogen NanKing skulle ta över, något som de själva förnekar.

Samtidigt säger Wallenstam AB att de har planer för lokalen men att de inte vill avslöja vilka:

— Evelynes livs har bestämt sig för att flytta till en annan lokal som passar deras verksamhet bättre. Detta kommer ske efter sommaren i år. Vad som händer i denna lokal kan vi ännu inte avslöja men resten av lokalerna på bottenplan ska byggas om till bostadslägenheter, säger Elisabeth Vansvik.

Hade sex affärsverksamheter – nu blir det bostäder

Lantmätaregatan ligger i ett område med landshövdingehus, bakom Kville saluhall, vid det som tidigare var Fjärdingsplan där BK Häcken och andra lokala fotbollsklubbar tränade och spelade. Nu har fotbollsplanen omvandlats till två stycken förskolor längre in på Lantmätaregatan.

Det var 2020 som Trattoria Puccioni stängde portarna. Tre år tidigare satsade de även på en systerrestaurang i Prästgårdsängens lokaler (där Il Padrino låg förut) i Lunden med det mindre innovativa namnet Trattoria Puccioni 2. Under sina glansdagar hade kvarteret sex affärsverksamheter. Just nu finns bara två av dem kvar och flera av de tidigare affärs- och restaurangverksamheterna omvandlas alltså nu till lägenheter.

Så här ser det ut på Lantmätaregatan inför byggnationen av bostäder. Foto: HelaHisingen.se.
”Ombyggnationen beräknas vara klar om cirka ett år”, säger Elisabeth Vansvik.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: