Mekonomens nya storsatsning vid Backaplan – så bygger de ut

Mekonomen är ytterligare ett av flera företag som storsatsar omkring tillväxtområdet Backaplan. Nu öppnar de en ny butik.
— Vi vill erbjuda våra kunder både butiker och verkstäder med bra och lättillgängliga lägen och då passade en ometablering på Backaplan väl in i våra planer, säger regionchef Niklas Gauffin.

Gigantiska bostadskvarter, flera nya butiker samt skyskrapor och parker. Planerna för ”Framtidens Backaplan” är många. Sedan tidigare planerar de tre bolagen KF, Riksbyggen och Balder att utveckla en stor del av Framtidens Backaplan – med bostadshus och parker.

— Vi ska bygga ganska stora stadskvarter. ”Megablocks” kallar vi den typ av kvarter vi ska bygga här, har Martin Lundblad, sälj- och marknadansvarig Riksbyggen i Göteborg, tidigare sagt om planerna.

Visionsbild för Backaplan 2034. Foto: White Arkitekter.

Flera verksamheter flyttar närmre ”Framtidens Backaplan”

Samtidigt är det flera verksamheter som flyttar. Både Coop, Elgiganten och Dollarstore kommer att finnas ommer att finnas i husen vid den första etappen vid Leråkersmotet.

— Det kommer var fokus på service. Helt klara för inflytt här är bland annat ett apotek, en kemtvätt, en fiskbutik, Instabox, Elgiganten och Dollarstore. Vi planerar även för att få in ett café i hus 1 som ligger närmast rondellen, har Caroline Rönnborg, centrumchef på Skandia Fastigheter AB, tidigare sagt till Hela Hisingen.

Nu har Mekonomen stängt ner sin butik på Backaplan. Eftersom även verkstaden stängts sedan tidigare har företaget valt att storsatsa på en ny lokal i stället.

1 300 kvadratmeter stort område och 15 anställda

Mekonomen öppnar därför på Ångpannegatan 19 på norra Backaplan nära området Aröd.

— Vi kommer ha ett stort fokus på utomhusrelaterade biltillbehör i vår butik med ett brett sortiment av exempelvis takboxar och cykelhållare. Men självklart har vi fortfarande en bredd på våra produkter, vi finns här för bilägarna och vill göra deras billiv enklare, säger Mikael Magnusson, affärschef på Mekonomen Backaplan, i ett pressmeddelande.

Den nya satsningen är på 1 300 kvadratmeter med 15 anställda personer inom både butik och verkstad.  

— Vi är oerhört glada över denna ometablering här i Göteborg. På ett nytt och attraktivt läge och med en helt ny butik stärker vi vår position vilket känns oerhört positivt, säger regionchef Niklas Gauffin, i ett pressmeddelande.

Mekonomen har 119 butiker runtom i landet och ungefär 500 konceptverkstäder.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: