Här har Häckens supporterklubb möte inför derbyt – mitt på Göta Älv

Häckens fans hade rejält med flyt på sitt senaste styrelsemöte. Getingarna laddade upp för höstens fotbollsäventyr genom att tillfälligt flytta in på (!) Göta Älv.
— Det var lite brötigt när vi drog igång mötet på grund av den 100 åriga gamla motorn som tuffade på samtidigt. Jag tror alla hörde vad som sades och vilka beslut vi fattade. Om inte annat får vi alla läsa protokollet i efterhand!, säger Robin Heed.

Under pandemin har många företag och föreningar tvingats hålla möten digitalt. Men i takt med att allt fler är vaccinerade eller har immunitet väljs Teams, Zoom och Hangout bort för riktiga möten i verkliga livet. När BK Häckens supporterklubb Getingarna valde plats för sitt senaste styrelsemöte blev det mitt på Göta Älv.

— Zoom och Hangoutsmöten i all ära, men vi i supporterklubben har hellre våra möten i skärgården! Den här rutten var möjlig tack vare kontakter in till Esab, som äger båten Esab IV, säger Robin Heed, ordförande i Supporterklubben Getingarna.

ESAB IV byggdes för ESAB på egen verkstad som demonstrationsbåt och var det det första fartyget i Sverige med helsvetsat skrov och det andra i Europa med elektriskt helsvetsat skrov. I dag är det ett kulturmärkt museifartyg som ägs av tillverkaren ESAB, som köpt tillbaka henne från Kockums i Malmö.

Annorlunda plats för ett styrelsemöte. Getingarna hittade ett rejält flyt – på Göta Älv. Foto: PRIVAT

Hur var mötet ute på vattnet?
— Magnifikt! Det var lite brötigt när vi drog igång mötet pga den 100 åriga gamla motorn som tuffade på samtidigt. Jag tror alla hörde vad som sades och vilka beslut vi fattade. Om inte annat får vi alla läsa protokollet i efterhand!, säger Robin Heed.

Vad såg ni av Hisingen?
— Vi bad besättningen att styra kursen längs med de gamla varven och samtidigt fick vi en historielektion från Esab. Vi började från bananpiren, fortsatte upp längs med Lindholmen, upp mot Eriksberg och förbi bron och ut mot de modernare kranarna för att sen åka samma rutt tillbaka. Det tog cirka 1h 30 min fram och tillbaka.

Kaxig (?) passning till Blåvitt inför derbyt

Blir det fler flytande aktiviteter på era styrelsemöten framöver?
— Det var så pass trevligt och effektivt möte så det kommer vi definitivt passa på att göra igen. Kanske blir det att tura med gratisfärjan som nästa stopp? Äh, helst vill vi ju inte behöva hänga på fastlandet så vi kanske bara parkerar oss längs med kajen på Hisingssidan.

Har ni därmed några hälsningar på temat ”sjunkande skepp” till andra lags supportrar?
— Vi har ju skärgårdens bästa fotbollslag och bara det kan vara svårt att bräcka. Till IFK Göteborg så kan vi bara säga: Oavsett hur mycket ni än försöker hissa flagg på den sjunkande båten, så krävs att ni först börjar ösa ut vatten för att hålla båten flytande! Fri tolkning, säger Robin Heed, ordförande i Supporterklubben Getingarna.

I herrallsvenskan ligger göteborgslagen just nu på åttonde (BK Häcken) och nionde (IFK Göteborg) plats. Derbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg spelas söndag 29 augusti på Rambergsvallen. Biljetter till derbyt släpptes exklusivt för årskortsinnehavare i dag måndag 16/8, för medlemmar 19/8 och eventuellt resterande biljetter släpps 26/8.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: