Roligt lopp för alla barn upp till 12 år: ”T-shirtar, medaljer och fika”

Ett mini-lopp på 100 meter för de allra minsta och en slinga på 1,6 kilometer för de lite större barnen. På fredagen kan alla barnfamiljer dyka upp vid Svarte Mosse och låta barnen delta i ett roligt motionslopp!
— Jag drömmer om att få träffa Sveriges framtida elitlöpare på Biskopsloppet mini på fredag, säger projektledaren Masoud Owji med ett skratt.

Biskopsloppet mini går av stapeln i morgon, fredag 13 augusti 13:00, vid Länsmansgårdens motionscentrum vid Svarte Mosse (Adress för parkering: Temperaturgatan 76). Göteborgs stad samarbetar med lokala aktörer som bostadsbolag, föreningar och eldsjälar i Biskopsgården för att främja folkhälsan i stadsdelen.

Mini-loppet för barn arrangeras för första gången 13 Augusti 2021 och arrangörerna hoppas det kommer mycket folk, både barn som ska delta som föräldrar och släktingar som hejar på sina barn. Mycket förberedelser har gjorts så att de barn som kommer ska få en oförglömlig eftermiddag. T-shirtar, medaljer och fika för barnen förbereds.

Ett jättekort lopp samt en lite längre slinga för större barn

Mellan kl 13:00–16:00 kommer barnen kunna anmäla sig på plats och sedan springa det lilla loppet, en kortare sträcka på ungefär 100 meter för barn under 7 år och en slinga på 1,6 kilometer för äldre barn. För många blir det första lop de någonsin deltagit i.

— Jag drömmer om att få träffa Sveriges framtida elitlöpare på Biskopsloppet mini på fredag, säger projektledaren Masoud Owji.

För att undvika folksamlingar kommer det gå flera starter i timmen. Efter loppet får barnen skapa sin egen Biskopsloppet-logga och göra en pin av den. Det kommer även finnas en popup bygglekplats där barn får testa att bygga, efter loppet blir det en parad för de som vill genom Biskopsgården, arrangerat att Meeting Plays.

Barn upp till 12 år får vara med i de olika loppen, mellan 13:00 och 16:00 fredagen 13 augusti 2021.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: