”Sveriges nyaste apotek” öppnade just på Hisingen

Det senaste decenniet har statliga Apoteket AB inte haft närvaro i stadsdelen. Men när köpcentrumet vid Amhult expanderar och bygger om – blev det läge för en comeback i Torslanda:
— Nu tyckte vi att det var dags att etablera oss igen och Amhult ligger bra till, geografiskt och kommersiellt, säger Apotekschefen Ann Wennerbäck till HelaHisingen.se.

Vi ställde ”Fem snabba” frågor till chefen för Apoteket AB:s nya satsning i Torslanda – för att se varför de öppnar i Amhult, vad de tror kunderna kommer tycka och vad de har för budskap till Torslandaborna. Apotekschefen Ann Wennerbäck svarar så här…

Varför öppnar Apoteket just här? 
— Sedan omregleringen av apoteksmarknaden för cirka tio år sedan har inte Apoteket AB haft något apotek i Torslanda. Nu tyckte vi att det var dags att etablera oss igen och Amhult ligger bra till, geografiskt och kommersiellt.

Vad hoppas ni på för respons från era kunder? 
— Naturligtvis hoppas vi att de uppskattar att vi kommer tillbaka! Även om det finns andra apotekskedjor representerade i området har varje apotek sitt egna sortiment och utbud av tjänster, så vi tror att vi kan erbjuda något som de kanske saknat tidigare.

Vad är fördelarna med den butik som ni öppnar i Torslanda nu? 
— Den stora fördelen med vårt nya apotek är nog läget – nära Amhult resecentrum och andra attraktiva butiker. Vi har en mycket ljus, fin och ändamålsenlig lokal – här kan vi hjälpa våra kunder med allt som rör hälsa och läkemedel.

Hur ser ni på det område kring köpcentrumet i Amhult som växer fram? 
— Den ökande bebyggelsen runt om i Amhult är naturligtvis mycket positiv för alla näringsidkare i området och även för de boende. Förhoppningsvis kommer vi att kunna dra nytta av varandra så att vi får ett ”levande” litet centrum.

Vad har ni för budskap att skicka till de som bor i Torslanda – och övriga Hisingen? 
— Att alla är hjärtligt välkomna till Sveriges nyaste apotek!

Andra statliga satsningen i Amhult

Närmaste konkurrenter till Apoteket AB:s nya butik blir bland annat Apoteket Hjärtat vid ICA Maxi i just Amhult, samt samma kedjas apotek på Torslanda torg.

Det här är den andra statliga satsningen som öppnar i Amhult under oktober 2020. Nyligen kunde HelaHisingen.se berätta att även Systembolaget öppnat sin nya butik i köpcentrats nybyggda lokaler.

Här växer nya Amhult i Torslanda fram.

Amhult är ett av Göteborgs inflyttningsområden, där en helt ny förort till staden växer fram. Utbyggnaden har möjliggjorts genom att Torslanda Flygfält blev nedlagd 1977 – ett område som nu växer fram för både shopping och boende.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: