Här köper Torslanda-stjärnan Victor Leksell årets första majblomma av Morris från Brunnsboskolan

Onsdagen 10 april genomförde Majblommeföreningen i Göteborg sitt årliga event i Nordstan för att kickstarta årets Majblommeförsäljning. På plats fanns Morris Grådal från Brunnsbo Musikklasser som fick äran att sälja Göteborgs första majblomma – till artisten Victor Leksell.

Majblommeföreningen välkomnade under eventet Peter Apelgen som ny ambassadör och elever från Brunnsbo musikklasser underhöll med vårsånger. Traditionsenligt presenterades också årets Majblommebakelse av Kampanilens konditori, berättar man i ett pressmeddelande.

— Nordstan är en stolt sponsor av Majblommans årliga evenemang i Göteborg. Deras viktiga arbete för att motverka barnfattigdomen i Sverige behöver uppmärksammas så att fler påminns om vilken skillnad vi alla kan vara med och bidra till genom att köpa majblommor, säger Helena Lindqvist, VD Nordstan.

Musikklasserna fick träffa popstjärnan

Att just elever från Brunnsbo musikklasser på Brunnsboskolan fick träffa popstjärnan och Torslandasonen Victor Leksell är lite extra speciellt. Eleverna på Brunnsbo musikklasser studerar ju sång, musik och körsång samt har ”producerat” en del svenska artister av hög kaliber, exempelvis Jennifer Brown och Miriam Bryant (som finns tillsammans med Victor Leksell på HelaHisingens lista över de 13 mest kända Hisingsborna).

Victor Leksell slog igenom i TV4:s musiktalangprogram Idol säsongen 2017 och har tagit den svenska popmusikscenen med storm sedan dess. 2019 nominerades han i tre kategorier av Aftonbladets musikpris ”Rockbjörnen” och vann i kategorin ”Årets genombrott”.

Victor Leksell köper majblommor av Morris Grådal som går i Brunnsbo Musikklasser. Foto: NORDSTAN

Sommaren 2020 släppte den förre fotbollstalangen sin första fullängdsplatta och tio av elva låtar gick genast in på Topp 50-listan i Sverige hos Spotify. Hans hitlåt ”Svag” blev listetta i både Norge och Sverige. I juli 2020 blev det den mest strömmade låten på svenska – någonsin.

Även om Victor Leksell köpte den första majblomman i Göteborg i år var det Drottning Silvia som i form av Majblommans högsta beskyddare som varje år köper Sveriges första majblomma.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: