Här rasar den tillfälliga idrottshallen i Backa – ”Luftslottet som sprack”

Turerna har varit många kring idrottshallen vid Skälltorpsskolan i Hisings Backa. I väntan på finansiering har barnen haft idrott i ett tillfälligt tält – som nu rasat ihop.
— Gör om, gör rätt, säger Stefan Jungegård, projektsamordnare på Innebandyföreningen Backadalen i Facebook-gruppen ”Vad Händer på Hisingen”.

Den så kallade övertryckshallen skulle vara en tillfällig lösning i avvaktan på byggandet av en idrottshall vid Skälltorpsskolan, vid Selma Lagerlöfs Torg i Hisings Backa. Men den tillfälliga hallen, som blåsts upp av varmluft, har funnits där sedan 2015 – i väntan på en annan lösning.

Övertryckshallen i Hisings Backa. Foto: Läsarbild.

Hallen har inga läktare, men viss plats för åskådare och har använts för fotboll, handboll och innebandy.

Men förbipasserande kunde i veckan se hur övertryckshallen har sjunkit ihop. Enligt uppgifter till Hela Hisingen är det en elmotor som har gått sönder som gjort att konstruktionen inte kunnat hållas uppe.

Foto: Stefan Jungegård

”Provisoriska hallen i Backa. ”Luftslottet som sprack.” Föga förvånande. Kan det vara början på att kanske äntligen få till väggar och tak…Gör om gör rätt…” skriver Stefan Jungegård, projektsamordnare på IBF Backadalen i Facebookgruppen ”Vad Händer på Hisingen”.

Många kämpar för att få en idrottshall med väggar

Innebandyföreningen Backadalen har under flera år varit en av de idrottsklubbar som kämpat för att få till en idrottshall med väggar på platsen. Men turerna har varit många och de har mött motstånd från bland andra Göteborgs stad. Till en början planerades en idrottshall vid Selma Lagerlöfs torg – som inte blev av. Det senaste är att en hall i stället ska byggas vid Brudbersgsskolan och stå klar 2025.

Efter några timmar hade man dock fått ordning på elmotorn och kunde blåsa upp övertryckshallen igen.

När Hisings Backa får en ny permanent idrottshall är fortsatt oklart. I de senaste planerna finns idrottshallen med i planeringen för ombyggnaden av andra sidan Selma Lagerlöfs Torg/Selma Stad, på sidan mot Brudbergsskolan.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: