Här ser du fotbolls-EM på sportbar eller storbildsskärm – på Hisingen

Är du sugen på att kolla på fotbolls-EM ute på lokal? I takt med att restriktionerna lättats blir detta en möjlighet på många håll på Hisingen. Här är sju krogar, hotell och företag som visar sommarens hetaste tv-sport!

Årets fotbolls-EM kanske inte blir den folkfest som vanligtvis omgärdar stora mästerskap där svenska herrlandslaget i fotboll deltar, på grund av pandemin och restriktionerna kring denna. Restauranger och barer har tidigare varit tvungna att stänga 20:30 och sluta servera alkohol klockan 20:00 men från och med den 1 juni kan de i stället kunna ha öppet till 22:30 och servera alkohol fram tills klockan 22:00.

De sena matcherna i fotbolls-EM, som pågår 11 juni till 11 juli, börjar 21:00 och är alltså slut omkring 22:45, så om inget undantag görs kan det bli så att en del ställen inte kan visa sista kvarten av matcherna. Men det hindrar inte en handfull krogar och hotell från att erbjuda visning av matcherna för intresserade Hisingsbor.

Detta är de uteställen på Hisingen som ska visa fotbolls-EM i sommar – som vi har fått svar från i vår enkät.

Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen (Eriksberg)

Hotellets nya restaurang med bar och uteservering, Shipyard, öppnar lagom till fotbolls-EM i Eriksbergshallen. Så matcherna visas sker i Eriksbergshallen, där man har två separata utrymmen för visning av fotbollen på storbildsskärmar som är 3 x 5 meter stora. Har Glenn Hysén som dragplåster en av kvällarna.
Adress: Maskingatan 11, Eriksberg.
Läs mer: Start-11:an: Fotbolls-EM på storbildsskärm i Eriksbergshallen

Vega Bryggeri (Ringön)

Jobbade för att visa en del matcher på en större duk, 2×3 meter, med hjälp av projektor, men meddelar att man på grund av restriktionerna och matchernas speltider endast skulle kunna visa en match och därmed ställer in visningarna den här gången.
Adress: Manufakturgatan 2, Ringön.
Läs mer: Vegas hemsida

Kville Biljard (Kvillestan)

Visar allt som går från fotbolls-EM på samtliga skärmar och TV-apparater sportbar-delen av restaurangen. Den kombinerade sportbaren och biljardhallen rekommenderar att gästerna bokar bord på förhand, särskilt till de dagar då Sverige spelar sina matcher – för det kan bli fullt, särskilt nu när man följer Coronarestriktionerna. Bord går att boka via hemsidan och per telefon.
Adress: Kvilletorget 2, Kvillestan.
Läs mer: Kville biljards hemsida

Whoopsi Daisy (Lundby)

Sportbaren, kvarterskrogen och BK Häcken-haket Whoopsi Daisy är en av de krogar som visar EM, eller ”alla matcher vi kan”, som de säger. ”Boka bord är aldrig en dålig idé”, meddelar de även eftersom restriktionerna gör att man har ett begränsat antal bord för att gäster ska hålla avstånden.
Adress: Wieselgrensplatsen, Lundby.
Läs mer: Whoopsis hemsida

Sankt Jörgen Park (Lundby)

Hisingens flådigaste resort ska visa fotbolls-EM, men inte för allmänheten! ”Vi ska ha visningar för våra partners”, meddelar Sankt Jörgen. Så är du bland dessa kan en EM-plats vara aktuell för dig men annars får du vända dig till någon av alla andra ställen som visar fotbollen.
Adress: Knipplekullen 8-10, som tillhör Lundby men ligger inklämt mellan Backa och Tuve.
Läs mer: Sankt Jörgens hemsida

Port Arthur (Sannegården)

Den gamla krogen i ”villan” vid Sannegårdshamnen meddelar att även de sänder EM i sommar. Tanken är att söka dispans så att man ska kunna visa även de sena matcherna. Matcherna sänds på projektor inne i deras festlokal, gamla Hamnarbetarhuset.
Läs mer: Port Arthur pub:s instagram

Kville Pastahouse (Kvillestan)

Även hos ”Pastan” en snedspark från Kvilletorget meddelas med skyltar att man tänker visa EM på de tv-apparater man har i restaurangen.
Läs mer: Kville pastahouse hemsida

Hör med respektive restaurang/hotell/bar om vad som gäller kring de sena matcherna och om de har möjlighet att visa klart dessa, samt detaljer om hur man bokar bord och vad som gäller på var och en av arrangemangen.

Restaurang Sebilj (Kvillestan)

”Vi har köpt in rättigheter för att visa alla 51 matcher”, skriver den nya restaurangen med slavisk mat i Kvillestan på sin Facebook-sida. Krogen serverar gött käk som gulasch och har en liten men väldigt soldränkt uteservering ut mot Lundbyleden och moskén.
Läs mer: Sebiljs Facebook.

Känner du till ytterligare någon krog som visar fotbolls-EM?
Tipsa oss om den på: tips@helahisingen.se!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: