Hisingens skyline förändras – här får de boende takterass på 23:e våningen

Peab Bostads senaste projekt på Eriksberg ger Norra Älvstranden ett nytt landmärke och de boende en ”utsikt utöver det vanliga”. Så beskrivs Observatoriet, ett inglasat sällskapsrum på 23:e våningen, som ska bjuda imponerande utsikter åt alla väderstreck.

Den 26 maj startar försäljningen av bostäderna i Peab Bostäders Brf Celsius på Eriksberg på Hisingen. Huset blir granne till JM:s Kronjuvelen och ännu ett höghus i Eriksberg – vars skyline förändras rejält under de närmaste åren.

Förutom ett ”modernt hem” får de 91 hushålleni det nya projektet Celsius även tillgång till en coworking-lokal där den som vill kan arbeta bekvämt och smart på distans och ett observatorium på 23:e våningen som ser spektakulärt ut på visionsbilderna. 

— Vi har varit aktiva i utvecklingen av Eriksberg under många år och kan med glädje se hur området har formats och växt. Vi ser mycket fram emot att utveckla platsen ytterligare och Brf Celsius kommer verkligen bli något speciellt, inte minst på grund av coworking-lokalen och hur byggnaden kommer förändra områdets skyline, säger Johan Brandström, projektledare på Peab Bostad i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här byggs Göteborgs högsta bostadshus (och nej, det är inte Karlatornet…) på Hisingen

Bostadsrättsföreningen Celsius får 21 bostadsvåningar, gemensamma ytor i markplan och ett inglasat sällskapsrum på taket. Huset bjuder på en stor variation av lägenheter, från mindre enrummare till större lägenheter med fyra rum och kök. Alla med stora fönsterpartier som ger ett ”fint ljusinsläpp”, enligt Peab Bostad. 

Byggnaden får Coworking-lokal i markplan. Illustration: Sightline / Peab Bostad)

Ska stå färdig sommaren/hösten 2024

Husets fasad i ljusgrått tegel ”binder ihop intrycket med övriga byggnader, samtidigt som det ger ett modernt och vackert uttryck”, som Peab Bostad beskriver det. Byggnadens arkitektoniska gestaltning ger huset en avsmalnande siluett med inskjutna terrasser på olika nivåer, vilket också ger möjlighet till ljusare lägenheter och att ljuset når hela vägen till gaturum och gård.

Förutom övernattningslägenhet och observatoriet på taket, får bostadsrättsinnehavarna tillgång till kvaliteter som cykel- och elbilspool samt en coworking-lokal.

Peabs senaste projekt på Eriksberg ska ha ett inglasat Observatorium på våning 23. Illustration: Sightline / Peab Bostad

Intresset för Brf Celsius är enligt Peab Bostad otroligt stort och många har redan anmält sig inför säljpremiären i slutet av maj.

I direkt anslutning till Brf Celsius planerar Peab för ytterligare två projekt; ett lägre flerbostadshus samt en byggnad för kommersiella verksamheter, vilket kommer ske via nyproduktion respektive om- och tillbyggnation. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Brf Celsius

91 bostadsrätter, 1-4 rum och kök
Säljpremiär: 26 maj 2021
Inflyttning: Sommaren/hösten 2024
Arkitekt: Semrén & Månsson Arkitektkontor
Bostadsutvecklare: Peab Bostad 

LÄS MER: