Hisingsskola drabbad av corona – tvingas gå över till distansundervisning

Elever som är smittade och lärare med. Corona-situationen i Göteborgs skolor tvingar nu politikerna att ta beslut om distansundervisning. En av skolorna är en högstadieskola på Hisingen.

I samråd med Smittskydd Västra Götaland går skolklasser på tre skolor i Göteborg nu över till distansundervisning. Belsutet gäller från och med måndag 23 november på två av skolorna och från onsdag 25 november för den tredje. Anledningen till stängningen är smitta hos elever på två av skolorna och hos medarbetare på den tredje skolan.

Grundskolenämndens ordförande Helene Odenjung (L) har tagit ett så kallat ordförandebeslut om att de aktuella skolklasserna ska få distansundervisning.

Skola i Biskopsgården drabbad

På Lindåsskolan i södra Göteborg, årskurs 7-9. och Ryaskolan i Biskopsgården, årskurs 7-9. kommer de berörda klasserna att ha undervisning på distans, varvat med undervisning på skolan.

Ryaskolan har förskoleklass upp till årskurs 9 och fem fritidshem som tar emot elever både före och efter skoldagen. Skolan ligger i södra Biskopsgården och har drygt 500 elever och drygt 80 anställda.

På den tredje skolan är det en årskurs som kommer att gå över till distansundervisning. På denna skola berörs få elever av beslutet och därför går grundskoleförvaltningen inte ut med vilken skola det gäller.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: