Max 1 kund per hushåll i butiken – matvarujättens nya drag mot corona: ”Läget är allvarligt”

Här kommer bara en person per hushåll få handla samtidigt. Från och med 23 november inför en matvarubutik på Hisingen stränga pandemiregler: ”Läget är allvarligt”, skriver Willys hemma på skyltar vid sin butik på Kvilletorget.

Butikskedjorna runt om på Hisingen har infört ett flertal olika åtgärder för att minska risken för smittspridning under pandemins andra våg.

En del har infört specialöppettider för riskgrupper, andra jobbar med slussning av kunder och på Kvilletorget inför Willys hemma en ny regel: Maximalt en person per familj eller sällskap i butiken samtidigt.

Bilderna spreds i sociala medier på torsdagen från Willys hemmas butik vid Kvilletorget: En ny regel med maximalt en kund per familj, hushåll eller sällskap får vistas i butiken på samma gång.

Texten på skylten lyder:

”LÄGET ÄR ALLVARLIGT
Från och med måndagen
den 23/11 gäller i vår
butik:
Max EN person som
handlar från samma
hushåll eller kompisgäng!
Vi ber för allas skull
att vänligen respektera
detta!
M.v.h. Personalen
Willys”

Foto: CARL GIBSON/LÄSARBILD

Många kedjor inför åtgärder under pandemin

Andra exempel på åtgärder som matvarujättar och andra butiker på Hisingen tagit till särskilda åtgärder för att skapa en bra miljö för både kunder och personal är hur ICA Maxi i Torslanda bland annat har skyltar med uppmaningar om att kunder och personal ska hålla distans när de får hjälp vid självscanningen. De har även infört en särskild ingång och en särskild utgång, där kunder tidigare passerat åt bägge vägar.

IKEA Bäckebol har infört en liknande lösning – som några exempel bland de åtgärder som de två butikerna infört för att skapa en trygg miljö för sina kunder. Coop Bäckebol uppmanar sina kunder att handla hemifrån och IKEA Bäckebol har slussar för kunderna där man försöker undvika att för många är i varuhuset på samma gång, något som även Systembolaget på Backaplan gör de tillfällen som många kunder vill handla på samma gång. Vid Backaplan har för övrigt Specsavers en rigorös kontroll vid dörren och även omfattande skyddsutrustning för personalen – för att alla inblandade ska kunna handla tryggt.

Som HelaHisingen.se berättade i veckan har bland andra Biltema vid Backaplan satsat på att förvandla sin köp online och hämta i butik-verksamhet till en Drive In-version. På Willys vid Wieselgrensplatsen har butiken nyligen byggt en ny ”hämta maten du beställt online i en låda”-funktion i det nybyggda parkeringsgaraget bredvid butiken, som några av alla exempel på affärsverksamheter som infört åtgärder för att skapa en trygg miljö under den pågående pandemin.

Känner du till någon verksamhet vars ”Corona-åtgärd” sticker ut? Tipsa oss på tips@helahisingen.se så kanske vi kan uppmärksamma den!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: