Hisingsskola utsedd till Årets skolbyggnad: ”Perfekt”

Med nästan 700 röster vann de danska utbildnings- och konsultföretaget Nohrcons arkitekturpris för Året förskole- och skolbyggnad. Vinnarna på Lindholmens tekniska gymnasium, LTG, var nominerade med fyra andra nybyggnadsprojekt till 2020 års pris.

”Funktion, estetik och pedagogik i perfekt förening” och ”En byggnad som sätter praktik och teknik i första rummet och som inte är rädd att visa det.”, är några exempel på kommentarer om skolan bland de som röstat.

Projektansvarig Ulrika Videli hos LF är väldigt glad:

— Projektet har genomstrålat en god projektkultur och jag tänker att det är allas engagemang och goda vilja som har gjort att vi har kunnat leverera en arkitektonisk, kvalitativ och kostnadseffektiv produkt, säger hon i ett pressmeddelande.

”Främjar utveckling”

Lokalnämndens ordförande Christer Holmgren (M), gratulerar både elever och personal:

— Här på det nya Lindholmen tekniska gymnasium är alla tekniska utbildningar samlade på samma ställe i en fantastisk byggnad. Det främjar utveckling och ger elever och lärare möjligheter till utbyte med varandra över ämnesgränserna. Jag lyckönskar alla som får chansen att verka i den här ändamålsenliga och nu även prisbelönta byggnaden.

Utöver denna utmärkelse är LTG även nominerat till Kasper Salin-priset, som delas ut av Sveriges Arkitekter. Vem som vinner den utmärkelsen av de nominerade, avslöjas på Arkitekturgalan den 25 mars 2021.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: