Länsstyrelsen stoppade loppisen på Hisingen – nu blir den av trots allt

Först skulle Promenadloppisen genomföras lördagen 22 maj. Eftersom en liknande loppis hade genomförst i Hildedal någon vecka tidigare trodde inte arrangörerna att det skulle vara ett problem, eftersom det i huvudsak sker utomhus och med goda avstånd – tills Länsstyrelsen fick säga sitt. Men nu blir loppisen i Tolered av till slut!

Länsstyrelsen bedömde att Promenadloppisen i Tolered var olaglig enligt de då rådande pandemirestriktionerna. Sedan dess har restriktionerna lättats ett snäpp, så nu blir loppisen mellan stugorna och villorna i Tolered av till slut! Lördagen 12 juni mellan 10:00 och 13:00 bjuder ett stort antal av de boende till Tolereds småstugeområde, alltså området med egnahemsvillor och radhus omkring Lerlyckeskolan, nära Toleredskyrkan in allmänheten på loppis vid deras stugor. Närmaste hållplats för kollektivtrafiken är Toleredsgatan.

Här är området som Promenadloppisen i Tolered sker inom.

Har ni gjort detta förr?
— Rebecka har inte gjort det förut. Tove har varit med och arrangerat några loppisar på Kvilletorget och i Herkulesparken tidigare.

Vad kan man förvänta sig att kunna köpa som besökare?
— Mycket barnprylar och kläder. Men också porslin, en del konsthantverk, smycken och cyklar med mera, säger Tove Näckdal som tidigare arrangerat loppisar på Kvilletorget och i Herkulesparken och nu arrangerar Promenadloppisen ihop med vännen Rebecka.

Varför gör ni detta?
— Vi började prata om att ha en loppis för något år sedan men sedan kom pandemin i vägen. Men nu kände vi att det var dags att ha något kul att se fram emot. Vi längtar efter loppis och tror att många andra också gör det just nu. Vi bor i väldigt mysiga och promenadvänliga kvarter som passar bra för promenadloppis.

Vad hoppas ni blir resultatet av dagen när den är genomförd?
— Glädje, att både de som kommer hit och de som säljer känner att det är roligt. Vi hoppas att många har kul, upplever något nytt, träffar trevliga människor och gör bra fynd.

Vad hoppas ni på för väder?
— Sol förstås. Men vi är inte alltför kräsna. Bara det blir uppehåll så är vi nöjda.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: