Oväntade draget från Bäckebol – bjuder in till ”Klädbytardagar”: 5 plagg per besökare

Har du beställt kläder online som inte passade och blev liggande i byrålådan? Har du några fina kläder kvar som barnen växt ur? Eller har du ärvt kläder som inte passar din stil? Det är några exempel på människor som har ett gyllene läge till helgen – då du kan byta ut dina plagg mot andra kläder på Bäckebols ”Klädbytardagar!
— Klädbytandet och inlämning av kläder pågår lördag och söndag men redan nu på fredag mellan 13-18 uppskattar vi om man lämnar in sina plagg, säger centrumledare Nina Linnér.

Bäckebol Center har gått på offensiven under det senaste året med events och happenings i köpcentrat mellan Hisings Backa och Hisings Kärra. Matmarknaden ”International food festival” har inneburit dubbla folkfester då den kommit till Bäckebol både hösten 2022 och våren 2023, ”Bäckebolsdagarna” har lockat barnfamiljer och stammisar till diverse festligheter både inom- och utomhus, ett stort 50-årsfirande har genomförts med tårtfest och goodiebags och även ett ”prepper”-event som förberedde hisingsborna på att vara rustade om krisen kommer…

Nu tar de nästa steg och det är lite oväntat för ett köpcentrum – nämligen att ge sig in i ”delningsekonomin”. I helgen genomförs Bäckebols första ”Klädbytardagar” där de uppmanar människor att komma och lämna in upp till fem klädesplagg du har hemma i garderoben, som du sedan kan byta mot fem andra klädesplagg…

— Klädbytardagar är kanske inte något man vanligtvis ser i köpcentrum men vi ville prova något nytt, något som ligger i tiden. Intresset för cirkulära ekonomier när man byter grejer med varandra är stort och med våra stora ytor kan vi erbjuda gott om plats. Dessutom rimmar aktiviteten bra med att ”få det gjort” som är precis det vi vill att man ska känna efter ett besök på Bäckebol, säger centrumledare Nina Linnér.

Hur går det till?
— Klädbytandet och inlämning av kläder pågår lördag och söndag men redan nu på fredag mellan 13-18 uppskattar vi om man lämnar in sina plagg. Därefter får man själv hänga/lägga plaggen sorterade efter storlek för herr, dam och barn. Man mottager en biljett per plagg som man sedan byter mot valfritt plagg. Plaggen kan provas i ett provrum eller framför spegel. Vi tar emot max 5 plagg per besökare. De plagg som inte hittar nytt hem skänks till välgörenhet, säger Nina Linnér.

Startar framför MIO – bygger på med kläder ner mot Jysk

Är alla typer av kläder välkomna?
— Man väljer de där plaggen som man köpt, kanske på nätet och som aldrig riktigt passade och fick hänga kvar i garderoben. Eller de som är riktigt fräscha och fina och i skick som nya.

Även barnkläder?
— Javisst, även barnkläder. Barnkläder som ser oanvända ut.

Var på Bäckebol genomförs detta?
— Vi kör inlämningen vid MIOs rullrappa. Därefter bygger vi på med kläder i gången ner mot Jysk.

Kan detta bli ett återkommande koncept hos Bäckebol?
— Absolut, vi hoppas på en succé, men om och hur ofta kan jag inte svara på ännu utan det får helgen utvisa. Jag kommer vara på plats och lyssna till era önskemål vi har ju aldrig tidigare arrangerat något liknade så ha tålamod med oss och tipsa gärna om hur vi kan göra det här ännu bättre. Varmt välkomna!, hälsar Bäckebols Nina Linnér.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Klädbytardagarna hos Bäckebol 2023

Datum: 29-30 juli 2023.
Inlämning av plagg: Fredag 28/7 kl 13:00-18:00, lördag 29/7 kl 10.00-18:00 och söndag 30/7 kl 10:00-17:30
Öppet för klädbyte: Lördag 29/7 kl 10.00-18:00 och söndag 30/7 kl 10:00-17:30
OBS! Du får lämna in (och därmed få välja ut) max 5 plagg per person. Plaggen ska vara hela, fräscha och nytvättade.
Hur funkar det? Du får en biljett för varje plagg man lämnar in. Biljetten kan man sedan byta mot ett annat plagg under lördag och söndag.
Bonus: Skomakaren bjussar på skoputsning lördag och söndag. Lämna in dina skor och hämta ut senast veckan därpå. Gäller ett par per person.
Plagg som blir över efter eventet skänks bort till välgörenhet.
Läs mer i Facebook-eventet, här.

LÄS MER: