Live-uppdateringar visar hur mycket folk som finns på tre torg på Hisingen

I coronatider är det viktigt att det inte uppstår trängsel i stadens inomhustorg. Därför lanserar Göteborgslokaler en tjänst där man kan se online hur mycket folk det är på ens lokala inomhustorg i Tuve, Backa och Biskopsgården.

För att veta om det är trängsel på ett inomhustorg behöver man ha koll på vilken yta respektive torg har och hur många personer som vistas på ytan.

— Sedan tidigare har GöteborgsLokaler besöksräknare på ett antal inomhustorg. Dessa har vi nu kompletterat så att vi har besöksräknare på alla inomhustorg med kommersiell handel och service, säger Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef på GöteborgsLokaler i ett pressmeddelande.

Tack vare besöksräknarna kan alla i realtid följa hur det ser ut med antal besökare på Bergsjön Centrum, Brunnsbotorget, Focus, Länsmanstorget, Hjällbo Centrum och Tuve Torg.

Realtidsuppdatering på torg-sajter

De aktuella besökssiffrorna presenteras på respektive inomhustorgs hemsida. På så sätt kan kunderna själva avgöra när det är lämpligast att besöka torget.

— Även våra torgvärdar kan nu följa i realtid hur det ser ut på våra olika inomhustorg. Skulle det signalera att det är för många, är de beredda att agera, berättar Bo Säljö, säkerhetschef på GöteborgsLokaler.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: