Göteborgarna kan pandemiförbjudas att besöka dessa platser på Hisingen

Sillvik i Torslanda. Foto: PRIVAT

Kommunen har röstat fram en föreskrift som innebär att kan man införa totalförbud mot att vistas i Göteborgs offentliga parker och på dess badplatser – om Coronasmittan bedöms spridas där. Totalt är det 18 platser som kan ingå i förbudet, varav tre på Hisingen.

Regeringen beslutade den 4 mars att ge kommuner möjligheten att utfärda föreskrifter om förbud att vistas på vissa offentliga platser, en åtgärd för att minska smittspridningen. Göteborg stads kommunfullmäktige röstade under torsdagen igenom kommunstyrelsens förslag att 18 platser i Göteborg nu kan omfattas av vistelseförbudet, skriver SVT.

Kommunstyrelsen var enig om att införa möjligheten, men dess ordförande Axel Josefson (M) menar att besluten om att eventuellt förbjuda vistelse på dessa allmänna platser inte kommer tas lättvindigt.

— Det är en allvarlig inskränkning i göteborgarnas frihet och det finns villkor som måste uppfyllas för att det ska gå att fatta beslut om förbud, säger kommunstyrelsen ordförande till SVT.

Dessa platser på Hisingen finns med på listan

Platserna på Hisingen som finns med på listan är:

Lekplatsen i Färjenäsparken
Jubileumsparken
Sillvik

I övriga Göteborg gäller det potentiella vistelseförbudet platser som Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Askimsbadet, Plikta och Plaskdammen i Majorna.

Kommunstyrelsen kan dock inte själv fatta beslutet om vistelseförbud, utan måste först konsultera smittskydd om situationen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: