Storkedjornas flykt från Hisingen – nu lämnar även Telia: ”För få besök”

H&M stängde sin butik, Cubus stänger till sommaren och Cervera lägger ner verksamheten. De stora kedjorna har en efter en stängt sina butiker under pandemin. Nu har ännu en stor aktör lämnat Hisingen då Telia stängt sin butik på Backaplan.
— Det stämmer att den här butiken är stängd sedan mitten av februari och det beror på för få besök, säger Roija Rafii hos Telias pressavdelning.

Coronapandemin har haft negativa effekter på handeln, vilket visat sig genom att ett stort antal butiker tvingats stänga. Dels har förflyttningen till onlinehandel snabbats på av pandemin, dels har människor undvikit att handla som vanligt – på grund av restriktioner och smittorisk.

En av de stora handelsplatserna på Hisingen som drabbats hårt av den här utvecklingen är Backaplan. Först stängde H&M sin butik här i oktober 2020, sedan kom beskedet att Cubus stänger sin butik till sommaren 2021 och i början av 2021 kom beskedet att Cervera stänger sin butik på Backaplan. Därmed lämnade alla tre kedjor inte bara Backaplan – utan Hisingen.

LÄS MER: H&M lämnar Hisingen – butiken stängde utan förvarning

Telia lämnar Hisingen: ”För få besök”

Nu kommer nästa stängningsbesked: Även Telia har lämnat Hisingen. Butiken på Backaplan har redan stängts, tömts och personalen har fått börja jobba på andra Telia-butiker i Göteborgsområdet.

— Vi strävar alltid efter att ha butiker där våra kunder vill besöka oss och då deras behov förändras kan det innebära både stängningar och nyetableringar. Det stämmer att den här butiken är stängd sedan mitten av februari och det beror på för få besök.

LÄS MER: Först stängde H&M – nu stänger nästa klädjätte sin butik på Backaplan

Enligt Telia ska stängningen dock inte ha lett till några uppsägningar:
— När det gäller personalen så jobbar de i andra butiker i Göteborgsområdet, säger Roija Rafii hos Telias pressavdelning.

Har ni några planer på fysiska butiker på Hisingen (158 000 invånare) framöver?
— Just nu finns inga planer på något nytt på Hisingen, men vi utvärderar alltid handelsplatser löpande för att finnas på de attraktivaste platserna för våra kunder, säger Roija Rafii hos Telia.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: