Midsommar-”gåvan” till Hisingen: Bajamajorna på Ramberget brann

Med ett foto på ”försvunna” bajamajor i ”Vad händer på Hisingen?” på Facebook visade Yvette Andersson hur någon bränt upp toaletterna uppe på Rambergets utsiktsplats under midsommar.
— Då har några ”roat” sig på Ramberget i midsommar…farväl bajamajorna, skriver hon i posten – följt av arga emojis.

Natten mot midsommarafton hade någon ”roat” sig med att bränna ner bajamajorna uppe på Rambergets utsiktsplats. De två fristående ”byggnaderna” omnämns av i Räddningstjänstens dygnsrapport, där det framkommer att larmet om branden kom in strax före 05 på morgonen.

Från Räddningstjänstens dygnsrapporter om deras larm.

Tyvärr är det här inte första gången någon roat sig med att elda upp dessa plastbyggnader med kiss och bajs som främsta innehåll. Här är ett ytterligare exempel på när bajamajorna på Ramberget förvandlats till smält avföring och plats.

Bajamajorna på Ramberget totalförstörda för två år sedan. Foto: @matrosmary/Instagram

Polisen utreder ett större antal bränder

I våras berättade Hisingspolisen för HelaHisingen.se att man utreder ett större antal bränder runt om på Hisingen – där man inte kunde utesluta att en och samma gärningsman ligger bakom.

— De här bränderna är väldigt olika, men så klart tittar vi på om det finns något samband mellan dem, säger Mikael Sandberg. Det händer då och då att det faktiskt finns en pyroman som dyker upp och begår sådana brott, sa polisen Mikael Sandberg.

Det är ännu oklart när nya bajamajor kan komma att sättas upp vid utsiktsplatsen på Ramberget.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: