Mikael, 37, blir ny VD för Hisingsbolaget med 90 anställda: ”Fortsätta ligga i framkant”

Sedan 2004 har Hisingsbolaget APS växt till ett av Ringöns stora bolag – med omkring 90 anställda i dag. Nu tar en 37-åring över VD-rollen och vill utveckla bolaget vidare:
— APS drivs av ständig förbättring och vi ska fortsätta ligga i framkant när det gäller kunskap och kompetens, säger Mikael Maliniemi.

APS är specialister inom energi, ventilation, automation, el, värme och sanitet. Företaget erbjuder ”helhetslösningar” för fastighetsdrift – från konsultation till installation och service på tekniska system i fastigheter. På senare tid har man genomgått en generationsväxling på flera ledande befattningar. 

Därför menar bolagets ägare att det ”faller det sig helt naturligt att även vd-positionen nu kommer innehas av en yngre förmåga”. Mikael Maliniemi har bred erfarenhet från byggbranschen med en byggnadsingenjörsexamen med inriktning på installation från Chalmers som grund.

Maliniemi kom till APS 2018 från en roll som installationsledare på PEAB. Innan dess har han även jobbat på konsultbyrå som VVS-konsult. Tillsammans gör dessa roller att han har drygt 13 års erfarenhet inom branschen, skriver man i ett pressmeddelande.

— Jag känner stor tacksamhet över att för att få förtroendet som vd och att bygga för framtiden. Under mina fyra år hos APS har jag haft möjlighet att skapa en nära kontakt med anställda, närhet till projekten och god insyn i företagets ekonomi, säger Mikael.

Vill skapa ”världens bästa kundtjänst”

Hisingsbolaget som startade upp verksamheten på Aröds Industriväg blev först Aröd och sedan Hisingen lojala när de uppgraderade lokaler några år senare under två gångar. Sedan de ”landat” på Lergodsgatan i Ringön har de blivit ett rejält tillväxtbolag i sin storlek på södra Hisingen.

Företaget satsar mycket på intern utbildning och vill nu, efter de starka tillväxtåren (Omsättningen 2020-21 hamnade på 145 015 558 kronor) se en kvalitetsökning. ”Vi fortsätter arbetet att förtydliga bolaget som ett servicebolag, vi skall skapa ”världens bästa kundtjänst” för att ytterligare tydliggöra vår kundnärhet. Vi skall
säkerhetsställa lönsamhet över tid och skapa ett långsiktigt hållbart företag”, skriver de själva i sin firmapresentation.

— APS drivs av ständig förbättring och vi ska fortsätta ligga i framkant när det gäller kunskap och kompetens, säger nya VD:n Mikael Maliniemi.

Grundarna tillika delägarna Mikael Almgren, Håkan Prevander samt Clas Råbe-Stenström kommer att vara verksamma inom APS även fortsättningsvis.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: