Nu ska kungen ”inspektera” Hisingsbron – men hisingsborna är inte välkomna

OBS! Bilden är ett montage Foto: COWI/WIKIMEDIA

Tänkte du försöka se kungen ”inspektera” Hisingsbron på söndag? Glöm det – bara specialinbjudna gäster är välkomna! Övriga göteborgare hänvisas att se invigningen via stadens digitala kanaler – men har du kikaren framme kanske du kan få se en skymt av Carl XVI Gustaf när han vandra omkring på bron timmen före invigningen…

Som HelaHisingen.se berättade i förra veckan kommer kungen till Hisingen – eller i alla fall upp på Hisingsbron – för att bli sist ut att ”inspektera” bron, nu på söndag 5 september. Då avslutas den långdragna invigning av bron som pågått under #minbroinvigning som ett resultat av coronapandemin, då Göteborgs stad försökt se till att inte alla ska komma och ”inspektera” bron samtidigt.

På söndag har du alltså läge att få se ”Tjabo”, även känd som Hans Majestät Konungen eller Carl XVI Gustaf, spatsera runt på Hisingsbron – dit han är inbjuden för att slutligen förklara bron invigd. Mellan 14:00 och 15:00 på söndag pågår invigningen med kunglig glans och då ska regenten få se härliga uppträdanden och i sin tur inspekteras (på håll) av nyfikna göteborgare.

Men: Allmänheten är inte välkommen på invigningen utan hänvisas till att se den på Hisingsbron.se eller Göteborgs stads sociala kanaler på Facebook och Instagram. Orsaken till detta är att man vill undvika trängsel på och omkring bron i samband med den officiella invigningen, med hänvisning till coronapandemin.

Kungen ska gå runt på bron – strax före invigningen

Ceremonin produceras och leds av Triple & Touch och medverkande vid ceremonin är sångerskan Jennifer Brown, gymnaster från Kungälvsgymnasterna och Tölö Gymnastikförening, dansare från Twisted Feet Dance Academy, Brunnsbo Musikklasser under ledning av Kicki Rosén Bejstam samt Kiriaka slagverksorkester.

Entré till denna ceremoni sker från fastlandssidan, från Stadstjänarebron som byggts över E45, låter Göteborgs stad hälsa i ett pressmeddelande. In kommer enbart ackrediterad press, inbjudna gäster och de som varit med och byggt bron och deras familjer – men alltså inte andra nyfikna göteborgare.

Göteborgs stad uppmanar allmänheten att inte komma till Hisingsbron på söndag, utan följa deras digitala sändningar av invigningen. Före ceremonin ska kungen tydligen få en guidad visning av Hisingsbron – då han tydligen uttryckt stor nyfikenhet för brobygget. Nyfikna Hisingsbor kan därför eventuellt få en skymt av när Carl XVI Gustaf går runt på bron timmen före invigningen börjar vid 14-tiden. På håll.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: