Trafikkaos och köer väntar omkring Tingstadstunneln – ”Stora störningar”

Tingstadstunneln ska totalrenoveras 2022-2023. Foto: WIKIMEDIA

Nu varnas trafikanter för renoveringen av Tingstadstunneln. I samband med redan pågående arbeten är det här ännu ett projekt som kommer skapa långa köer för trafikanterna från Hisingen till centrum.
— Våra analyser visar att stora störningar i trafiken är att vänta, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Tanken är att totalrenovera den 455 meter långa Tingstadstunneln. Band annat kommer man att byta belysning och fäktar, samt installera ett bransskyddsystem och bygga om så att det dagvattnet som samlas i tunneln kan tas hand om.

Stor trafikpåverkan

Och det här kommer innebära stor påverkan för trafikanterna:
— Våra analyser visar att stora störningar i trafiken är att vänta.  Vi gör allt vi kan för att minimera dessa. Bland annat pågår ett stort planerings och dialogarbete med andra närliggande projekt och intressenter som kommer att påverkas. För att underlätta framkomligheten under byggtid gör vi även förberedande vägarbeten, skriver Trafikverket på sin hemsida.

LÄS MER: ”Evighetbygget” på Älvsborgsbron är äntligen klart – efter tre år

Ett av körfälten kommer stängas av, så att det andra blir dubbelriktat. Prognosen är att bygget ska vara klart 2023. Under tiden hänvisar Trafikverket till Marieholmstunneln:
— Trafik mellan Lundbyleden och E6 Kungsbackaleden kommer att ledas via den nya Marieholmstunneln och E45. 

Sprängningar för Västlänken

Fram tills starten av den stora renoveringen av Tingstadstunneln pågår sprängningar på E6, i samband med arbetet med Västlänken, något som redan nu innebär långa köer varje vardag strax innan lunchtid – i minst ett halvår framåt.

Sprängningarna innebär stopp i trafiken från Tingstadstunneln i norr, ner till Lackarebäcksmotet i söder.

“Vill du slippa att sitta i köer så bör du därför undvika att köra på E6 förbi Kallebäcksmotet vardagar mellan klockan 11.15 och 11.45!” skriver Göteborg stad i ett pressmeddelande.

Så just nu ser det ut att bli extra långa köer omkring Tingstadstunneln under både slutet av 2021, hela 2022 och delar av 2023.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: