Nytt läsarrekord: 43 973 unika läsare besökte HelaHisingen.se i november!

För tredje månaden i rad slår HelaHisingen.se läsarrekord!
I november var ni 43 973 unika användare som besökte Hisingens nya nyhetssajt:
— Det är fantastiskt att se allt intresse och det stora engagemang vi ser från läsarna, säger publishern Markus Hankins.

I september gjorde HelaHisingen.se sin bästa månad tills dess. Då var vi glada över att ha passerat 30 000 besökare på en månad. Månaden efter var glädjen ännu större, när över 41 000 unika besökare hade läst sina lokala nyheter hos Hisingens nya nyhetssajt under oktober.

Men det var inte slut där, för sedan kom nästa månad…

”Etablerat oss på en nivå över 40 000 unika besökare i månaden”

Under månaden som just passerat slog HelaHisingen.se åter läsarrekord och hade nu nästan 44 000 unika besökare mellan 1-30 november, en ökning med mer än 2 600 unika konton jämfört med den tidigare rekordmånaden, oktober.

Men att snitta 42 671 unika användare per månad, som HelaHisingen.se gjort perioden oktober-november, gör inte att teamet bakom sajten att slå sig till ro. Tvärtom siktar de på att växa ännu mer – under 2021:

— Vi har etablerat oss på en hög nivå med över 40 000 unika besökare i månaden nu, vilket är ett väldigt bra första steg för oss som ny aktör. I och med att vi klarat att skapa så stor lokal räckvidd så snabbt hoppas vi kunna fortsätta göra engagerande innehåll som en stor publik bland dem som bor och jobbar på Hisingen vill ta del av, säger sajtens medgrundare och reporter Henrietta Johansson.

LÄS MER: NYTT LÄSARREKORD: Över 41 000 unika läsare – HelaHisingen.se krossade sitt rekord i oktober “Ett styrkebesked”

”Tydligt bevis på allt engagemang”

Unika läsare hos HelaHisingen.se i höst:
September: 30 367
Oktober: 41 369 (+36,23 procent)
November: 43 973 (+6,29 procent)

Den växande räckvidden syns på fler sätt än i statistiken. HelaHisingen:s publisher berättar om en ökad mängd tips, klagomål och kommentarer i sociala medier:

— Det märks att vår lokala bevakning engagerar väldigt många. Läsarna är på tårna och berättar för oss på mejl, direktmeddelanden i sociala medier och ute på stan om vad vi borde skriva om, om vi haft något fel i en text och engagerar sig, säger Markus Hankins.

Stark tillväxt i sociala medier

Det faktum att HelaHisingen.se vuxit så snabbt är ännu mer imponerande då hela tillväxten skett ”organiskt” och socialt – inte genom betalda kampanjer. Hittills har HelaHisingen.se betalt 0 kronor i reklam för att nå ut till läsarna på Hisingen – samtidigt som närvaron i våra sociala medier nu passerat 20 000 följare:

— Vår starka tillväxt i sociala medier är nyckeln bakom den succén. Vi har förfinat det vi jobbat med under alla år som journalister och chefer på Expressen, GT och GP. De lärdomarna har gjort att vi nu har rätt bra nycklar för att öppna dörrar till läsare ”hyperlokalt” med HelaHisingen.se, säger Markus Hankins, som tidigare bland annat varit nyhetschef på GT och onlinechef på GP.

Han får medhåll av kollegan Henrietta Johansson, som har en bakgrund som nyhetschef för både Expressen.se och GP.se:

— Ett annat tydligt bevis på allt engagemang för vårt innehåll är hur många av våra läsare som kommenterar och delar vidare artiklarna från dessa sociala medier som vi driver. Det engagemanget får ännu fler får läsa den lokala journalistiken härifrån Hisingen och ger oss ständiga kvitton på vad läsarna vill se mer av, säger hon.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: