NYTT LÄSARREKORD: Över 41 000 unika läsare – HelaHisingen.se krossade sitt rekord i oktober ”Ett styrkebesked”

I september slog HelaHisingen.se läsarrekord med över 30 000 unika läsare. I oktober krossades den siffran och 41 400 unika besökare läste artiklar om Hisingen här, där du befinner dig nu!
— Nu läser motsvarande 26 procent av Hisingens befolkning oss vilket är otroligt roligt och ett styrkebesked om att det vi gör engagerar, säger grundaren Markus Hankins.

Ökningen av läsare mellan september och oktober var omfattande. Det gamla läsarrekordet för en enskild månad, som sattes i september löd 30 367 unika läsare. Och i oktober tog sig hela 41 369 läsare in på HelaHisingen.se.

Det är en ökning med 36,23 procent!

— Vi har satsat på berättelser om personerna som bor på Hisingen under månaden och lanserat ämneskategorin ”Människorna på Hisingen” som engagerat många läsare framför allt runt om på Hisingen, men även i övriga Göteborg, säger Markus Hankins.

”Läsaren kan relatera, lära sig mer”

I den satsningen har vi exempelvis fått läsa om Julia, som berättade om sin kamp mot ohälsosam träning och utseendefixering, Thomas som skulle ut och plocka svamp – men hittade en fornlämning, Elaine som jagades genom akuten av en aggressiv patient, Omar som tatuerat in en hyllning till Sverige och brandmannen Jacob som vädjade om att hålla koll på brandfarorna i hemmet nu i vinter.

— Detta är riktiga människor som bor eller verkar på Hisingen och som släpper in läsarna i deras liv. Ofta räcker det för att beröra och engagera då läsaren kan relatera, lära sig mer eller tycka att det är intressant att ”lära känna” sina grannar som de annars bara flyktigt passerar på spårvagnshållplatsen, gymet eller i matvarubutiken, säger Henrietta Johansson, journalist och medgrundare av sajten.

Oktober 2020 blev första gången som HelaHisingen.se haft mer än 40 000 unika besökare under en månad. Tidigare rekordet sattes månaden före, då man precis tog sig över 30 000…

Under oktober har Corona/Covid -19-pandemin tuffat på, gängkrig i Biskopsgården och Hisings Backa lett till våldsdåd – men det har inte påverkat HelaHisingen.se nämnvärt.

— Vår ambition är ju att vara lite mer tidlösa. Att berätta om näringslivet, de små företagen, annorlunda företeelser, nyetableringar och människoöden som står sig lite längre än bara den förmiddagen eller kvällen då det har hänt. I 99 av 100 fall avstår vi att skriva om ”händelsenyheter” eftersom andra aktörer gör det bra ändå, säger Markus Hankins.

I stället vill HelaHisingen.se fortsätta att växa med hjälp av allt från ”VD-intervjuer” till ”Kuriosa om Hisingen”. Exempelvis har en artikelserie om ”Framtidens Backaplan” (Del 1, Del 2, Del 3, Del 4) skapat mycket intresse och debatt bland läsarna – men även när HelaHisingen avslöjade när Marieholmstunneln skulle öppna upp för biltrafik var gensvaret stort:

— Det är oerhört roligt att vi kan sätta fokus på och gotta ner oss i de frågor som är viktiga för Hisingsborna, som påverkar människors liv och vardag. Därför är sådant som infrastruktur och stadsutveckling centralt för vårt innehåll, säger Markus Hankins.

”Vi är här för att stanna”

Feedbacken kommer till HelaHisingen.se direkt från läsarna – inte minst genom sajtens allt större sociala medier. HelaHisingens Facebook-grupp ”Vad händer på Hisingen?” har exempelvis passerat 12 000 följare och ”Vad gör polisen på Hisingen?” har på kort tid fått över 5200 följare.

— Där är det livlig debatt om både högt och lågt varje dag. Det är väldigt roligt att så många läsare börjar skicka in förslag, tips och bilder till oss både direkt till vår Facebook, men även på mejl eller via Instagram. Fortsätt gärna med det och tyck till med ett e-mail till tips@helahisingen.se om vad eller vem vi borde skriva om, säger Henrietta Johansson.

Nu siktar hela Hisingens nyhetssajt att etablera sig på den nya höga rekordnivån. Tanken är att försöka nå en minst 40 000 unika läsare per månad i både november – och december.

— Vi har just börjat erbjuda annonsalternativ till en utvalda lokala företag och ser ett mycket intresse, trots pandemin. Så nu är det upp till oss själva att bevisa att vi är här för att stanna och att vi är en aktör som når ut till en stor del av befolkningen på Hisingen så att de väljer att synas för vår lokala publik via HelaHisingen.se, säger Markus Hankins.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: