MONSTERREKORDET: HelaHisingen.se hade över 100 000 unika läsare under mars!

Sedan starten 2020 har HelaHisingen.se slagit läsarrekord på läsarrekord. Men mars 2023 blev något i hästväg – då alla tidigare rekord fullständigt pulveriserades! Under årets tredje månad läste hela 100 363 unika besökare nyheter på Hisingens hyperlokala nyhetssajt.
— Vi fick till en grym kombination med lokala avslöjanden om bostadsrivningar i Lundby och nedläggningen av Säve flygplats samtidigt som vi hade flera mat- och krognyheter som delades i galen takt på sociala medier, säger Markus Hankins, publisher för HelaHisingen.

Årets bästa läsarmånad 2020 var november då 43 973 unika användare besökte HelaHisingen.se. Det rekordet slogs i mars 2021 när siffran växte till 46 316 innan det ökade till 47 087 månaden därpå. Sedan ökade vi till 52 255 i september och satte till slut årsbästa med 54 430 i oktober det året.

I fjol tog vi nästa kliv när det dåvarande rekordresultatet blev 62 930 unika besökare under mars månad.

— Både ”byggnytt” som vi kallar det, nyheter om stadsbyggnad, men även trafikjournalistik, personliga intervjuer och världsfrågor på det lokala planet har varit populära ämnen bland läsarna under den här rekordmånaden. Det är ett styrkebesked från oss att vi når ut till rekordmånga läsare när vårt innehåll är mer varierat både geografiskt som ämnesmässigt än någonsin förut, sa nyhetschefen och medgrundaren Henrietta Johansson då.

Men det skulle inte dröja länge innan Hisingens nyhetssajt hade ökat till en ny rekordnivå. I maj 2022 hade vi hela 65 007 unika besökare och på hösten slogs det rekordet igen när siffran för oktober landade på 65 411 unika besökare. En imponerande nivå ur perspektivet att det bor cirka 165 000 personer på Hisingen, tyckte vi då.

Det innebar att HelaHisingen.se nådde ungefär det som motsvarade 40 procent av hela befolkningen på Hisingen. Även illitterata, spädbarn och andra ej läskunniga medräknade:
— Det är en rätt så häftig nivå att ligga på för en liten nyhetssajt som drivs av ett par personer utan någon uppbackning av ett stort mediehus, sa publishern Markus Hankins då.

Topp 10-listan: Det här var månadens mest lästa artiklar

Men i mars 2023 fick vi till det ännu en gång – rejält. En kombination av att HelaHisingen.se lyckats hålla uppe en snabb tillväxttakt av sitt sociala medier-nätverk (exempelvis har ”Vad händer på Hisingen?” passerat 25 000 följare på Facebook!) samtidigt som vi fått allt större data kring vilka ämnen som de lokala läsare tycker om mest har inneburit ett osannolikt framgångsrecept.

— Slänger man då in en liten portion redaktörskap och lite tur in i den mixen…så ger ett sanslöst resultat! Men när vi insåg att det kunde gå vägen och att vi inte bara skulle slå rekord utan kunde ta oss över den ”magiska” nivån 100 000 unika läsare på en månad så höjde vi även publiceringstakten under de sista dagarna och hjälpte till lite på det sättet, säger nyhetschefen Henrietta Johansson.

De 10 mest lästa artiklarna på HelaHisingen.se under mars 2023 var:

  1. Hyllningen till Hisingens nya krog: ”Hade det här stället legat i stan hade det gjort kaos”
  2. Priskrig på Backaplan: 6 stickprov hos butikerna – Hur står sig Lidls prissänkningar mot Stora Coop?
  3. Avslöjar: Här ska fem landshövdingehus rivas vid Vågmästareplatsen – trots protesterna
  4. Storsatsning hos grillrestaurang på Hisingen med ny profil: Cocktails, öl och vin på menyn
  5. Därför stängde Pressbyrån den populära butiken på Hisingen
  6. Markus Hankins: Vila i frid Driss Morabet – vi Backabarn kommer aldrig att glömma dig
  7. Avslöjar: Säve flygplats lägger ner (igen) – landningsbanan skrotas helt
  8. Arbetet med Tingstadstunneln försenat – ”Man ser också över tidplanen för hela renoveringen”
  9. Kalabalik på Hisingsbron: Folk hoppar från broklaffen – som fastnat
  10. Mathilda från Hisingen skrev ett brev till sina grannar – nu utökar hon vänskapsinitiativet

Två saker på listan gör HelaHisingens publisher Markus Hankins extra glad:
— Det ena är hur vår lokala journalistik spränger in sig här bland mer ”sexiga” ämnen som krog, mat och trafik. Att lokala Hisingsläsare vill se oss avslöja sånt som de planerade rivningarna av landshövdingehus i Kville och stängningen av Säve flygplats gör att vi kan våga fortsätta rikta våra resurser på den typen av hyperlokal granskande journalistik, säger han.

Native-artikel bland månadens mest lästa: ”Oerhört kul”

En av de tio artiklarna på listan var dessutom en native-artikel, alltså en annonsmärkt artikel, från en restaurang i Lundby.

— Affärsmässigt oerhört kul att artikeln om Tagaranis i Lundby är med på topplistan! Det är ett högt betyg på hur vi jobbar dels med innehållet, men också med sökmotorsoptimering och i vårt växande sociala medier-nätverk. Att en native-artikel slår exempelvis diverse kändisvinklar och vinklar om kända varumärken i läsande blir ett starkt argument för många andra företag på Hisingen för att välja oss när de vill synas för en stor lokal publik, säger Markus Hankins.

Den annons-märkta artikel som tog sig in bland de mest lästa under mars 2023.

Nu är läsarrekordet för HelaHisingen.se på en kalendermånad hela 100 363 unika besökare. Det är en svårslagen ökning från rekordet i oktober 2022 med smått osannolika 45 procent!

— Vi fick till en ”viral” var 4-5:e dag i princip under månaden och då nås väldigt många i Storgöteborg av våra nyheter. Men vi ser samtidigt i vår ständiga analys av läsarna att vi fortsätter ligga på närmare 80 procent lokala läsare, eftersom vårt innehåll är så hyperlokalt att det sällan är intressant för se på andra sidan landet, säger Henrietta Johansson.

— Så fortsätt hjälpa oss att hitta spännande lokala storys om människor, företag, föreningar, byggnader, trafik, mat och annat som du själv hade velat läsa om. Skicka oss ett meddelande på Facebook, Instagram, Twitter, TikTok eller i ett mejl till tips@helahisingen.se – så kan vi berätta om det för alla dina grannar på Hisingen!, säger Markus Hankins.

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: