NYTT REKORD: 54 430 unika besökare hos HelaHisingen.se i oktober — nu kör vi konferens med Ola Serneke på scen

Oktober blev ännu en rekordmånad för HelaHisingen.se! Makalösa 54 430 unika användare besökte sajten då – som under det senaste kvartalet lästes av 128 000 unika användare, vilket motsvarar 81 procent av hela befolkningen på Hisingen.
— Vi skriver om ämnen som verkligen berör dem som bor i Lundby, Torslanda, Backa, Kärra, Säve, Tuve och Biskop. Därför är vi relevanta och fortsätter att växa bland läsarna, säger HelaHisingen:s VD Markus Hankins.

Ni kanske minns en liknande artikel som vi publicerade för en månad sedan? Nej, du läser inte en gammal artikel från när HelaHisingen.se nytt läsarrekord i september. Den gången kunde vi glatt berätta att 52 255 unika besökare tagit del av sina lokala nyheter via HelaHisingen.se – men det dröjde bara till nästa månadsskifte av 2021 för rekordet att åter skulle behöva justeras uppåt!

I oktober var ni hela 54 430 unika besökare på er hyperlokala nyhetssajt HelaHisingen.se. Och sett till perioden augusti-oktober besökte över 128 000 unika konton HelaHisingen.se. Två styrkebesked i läsandet som får redaktionen att jubla.

— Det är fantastiskt att vi har helt underbara läsare! De är bara intresserade av att läsa om både stort och smått på Hisingen, utan de tipsar oss, skickar bilder, vill att vi ska skriva om deras hjärtefrågor och återkommer månad efter månad för att ta del av det som händer på Hisingen, säger redaktören Henrietta Johansson, som jobbar med nyhetsartiklarna på sajten.

Billigare att nå ut till stor publik – än via Facebook

Även den kommersiella sidan av verksamheten ser nu ett välkommer lyft efter Corona-pandemin. De starka läsarsifforna blir därmed ett bra argument för VD:n och publishern Markus Hankins gentemot annonsörerna.

— Jag kan med rak rygg säga att det är billigare att annonsera hos oss än via Facebook och Instagram. Särskilt om man vill nå bästa tänkbara målgrupp på Hisingen eller i Göteborg i stort. Många företag börjar förstå detta nu och visar intresse för allt från våra ”traditionella” bannerannonseringsalterntiv till native-artiklar och diverse sociala medier-samarbeten med oss, säger han.

Inför julhandeln lanserar HelaHisingen.se ett nytt annonskoncept: Native-julkalendern. Då kan lokala företag beställa en skräddarsydd annonsmärkt artikel om sin verksamhet, en produkt eller anställd de vill uppmärksamma inför jul. Det blir en om dagen från och med 1 december…

— Vi har redan sålt 6 av 24 ”luckor” innan vi kommunicerat utåt om den här säsongsbetonade native-serien! Så vi hoppas få fullt upp under de kommande veckorna… Som alltid kan man mejla oss på annons@helahisingen.se om man är sugen på att delta här, så löser vi antingen mer info eller en bra deal för dig som lokal företagare, säger Markus Hankins.

HelaHisingen.se slog läsarrekord i september och slog det sedan en gång till i oktober 2021. Grafik: HELAHISINGEN

Samtidigt har ökningen av läsandet inneburit en större flod av information och tips som kommer in från läsarna:
— Vi vill uppmana alla som bor eller jobbar på Hisingen att fortsätta höra av sig! Mejla oss på tips@helahisingen.se eller skicka ett meddelande till våra sidor på Facebook, Instagram, Twitter eller LinkedIn så kikar vi genast på ditt tips och kan förhoppningsvis skriva om ämnet, säger nyhetsredaktören Henrietta Johansson.

BK Häcken och Ola Serneke på scen: ”Blir spännande”

I vinter har dessutom HelaHisingen.se premiär för det första fysiska mötet med nya affärsnätverket ”Hela Hisingen Hundra”. Under pandemin har nätverket inte kunnat arrangera IRL-möten på grund av restriktionerna. Men nu bjuder de in till en stjärnspäckad minikonferens.

Bortsett från ett attraktivt annonspaket som ingår i medlemskapet så hoppas HelaHisingen att möjligheten till nya affärskontakter utanför ens egen vanliga ”bubbla” ska locka företagare att gå med. Första ”minikonferensen” hålls torsdagen 13 januari 2022, då bland annat BK Häcken och Ola Serneke, VD för Serneke Invest, står på scen hos Quality Hotel 11:

— Det blir spännande för medlemmarna i Hela Hisingen Hundra att få höra behind the scenes-hemligheterna och framtidsplanerna för Karlatornet och resten av Karlastaden från Ola Serneke själv. Sedan blir det en oerhört intressant diskussion med BK Häcken om den viktiga och smarta CSR-satsning de gör på Hisingen och mycket mer under en intensiv dag, säger Markus Hankins.

Serneke-grundaren och byggvisionären, Ola Serneke, ska presentera visionen bakom skyskrapan Karlatornet och stadsdelen Karlastaden på Hela Hisingen Hundra:s första IRL-konferens. Foto: SERNEKE

Tanken är att hålla fyra minikonferenser av detta slag under 2022, där nästa datum för fysisk träff inom nätverket blir i maj 2022. Tanken är att konceptet steg för steg ska leda till att fler och fler företag på Hisingen ser värdet av dessa träffar – och ansluter sig till nätverket ”Hela Hisingen Hundra”:

— Förhoppningen är att vi ska ha 100 företag som medlemmar i affärsnätverket framöver! Här ska man kunna skapa helt nya affärer, hitta både B2C och B2B-möjligheter, samt kunna samverka för att stärka Hisingen både med små som stora projekt, säger Markus Hankins och återknyter till läsarframgångarna för HelaHisingen.se:

— Vi har tre ben i verksamheten: Sociala Medier-samarbeten, affärsnätverket och nyhetssajten. Men de två förstnämnda blir starka alternativ först när HelaHisingen.se levererar och det gör den verkligen i höst, både som hyperlokal nyhetssajt och lokal informationskälla. När över 50 000 användare per månad besöker oss ger det oss en ny dimension som Göteborgs minsta mediehus och stärker vår verksamhet och varumärke inför 2022, säger Hankins.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Så får du plats till nätverksträffen 13 januari!

Vill du gå på konferensen i januari? Mejla annons@helahisingen.se eller ring 0709-272774 så löser vi ett medlemsskap i HelaHisingen Hundra till dig, eller ditt företag. Både privatpersoner som företag är välkomna!

Hösten 2021 är företag som Svensk Fastighetsförmedling Hisingen, BK Häcken, Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen, At Event, Quality Hotel Winn, SignHome Fastighetsförmedling, Fastighetsägare Centrala Hisingen, Toyfans.se och Hund i Centrum medlemmar i Hela Hisingen Hundra. Bli du det med – läs mer här!

LÄS MER:

https://www.helahisingen.se/sponsra-helahisingen-se-visa-vara-lasare-att-ert-foretag-alskar-hisingen/