Cecilia, 30, utmanar nätläkarna – hennes app får regioner att behålla pengarna

Tanken är att man genom att erbjuda en digital plattform för vården bidra till att patientersättningen stannar hos vårdenheten/regionerna istället för hamnar hos privata riskkapitalbolag. Appen samlar hela vårdkedjan ”tryggt och patientsäkert” i en och samma tjänst:
— Genom att vårdenheterna med Kura själva kan erbjuda digifysisk vård utmanar vi andra nätläkare eftersom patientersättningen då stannar hos vårdenheten och regionen, säger Säve-bon Cecilia Videcél, vd för Kura.

Cecilia Videcél från Säve på Hisingen vann i konkurrens med 400 andra nominerade från hela Norden priset som ”Innovator of The Year ”på årets Nordic Women In Tech Awards. Cecilia Videcél är vd och medgrundare till start up-bolaget Kura – ett bolag som vill utmana nätläkarna.

Cecilia Videcél, vd för KURA, utsedd till Innovator of The Year i samband med Nordic Women in Tech Awards som gick av stapeln i Köpenhamn 11 november. Där utsågs Göteborgsbaserade health tech-bolaget Kuras VD, och grundare, Hisingsbon Cecilia Videcél till Innovator of The Year. Totalt var över 400 kvinnor från hela Norden nominerade. Kuras plattform utmanar genom att bidra till att vårdenheter och regioner plockar tillbaka marknaden från nätläkarna.

Nordic Women in Tech Awards är ett initiativ från WonderCoders för att skapa förebilder och fira framstegen med att fler kvinnor blir investerade i teknik:
— Jag är tacksam över att nomineras och vinna den här kategorin. Kvinnors insatser inom tech har stärkts de senaste åren men vi behöver fortsatt uppmuntra och stärka inte minst varandra. Därför känns det här extra hedrande. Jag är också stolt över mina mednominerade och såklart alla i Kura-teamet som gjort detta möjligt, säger Cecilia Videcél, VD Kura i ett pressmeddelande.

”Hela vårdkedjan samlas då tryggt och patientsäkert i en och samma tjänst”

Kura är en digifysisk plattform och genom att vara ansluten till Kura kan vårdenheter erbjuda sina listade patienter digitala tjänster. Det leder till att vårdenheters patientersättning, i form av skattepengar, stannar i rätt landsting och att vårdenheter inte drabbas av minskade anslag. Under 2021 ökade antalet registrerade användare med 90 procent och Kura fortsätter att växa.

— Vi är glada över att se en stark tillväxt, särskilt eftersom Kura skapades tillsammans med vårdgivare. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Med Kura bokar du ditt nästa vårdbesök, digitalt eller fysiskt, hos dina egna vårdgivare. Kuraanslutna vårdgivare i sin tur har tillgång till din vårdhistoria och din journal. Hela vårdkedjan samlas då tryggt och patientsäkert i en och samma tjänst. Genom att vårdenheterna med Kura själva kan erbjuda digifysisk vård utmanar vi andra nätläkare eftersom patientersättningen då stannar hos vårdenheten och regionen”, förklarar Cecilia Videcél i pressmeddelandet.

Kuras moderbolag, Healthmakes Technologies AB, är ett inkubatorbolag och har utvecklats tillsammans med två av Göteborgsregionens inkubatorer, GU Ventures AB och Founders Loft.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: