Öppen casting på Hisingen: Vilka göteborgare blir Bäckebols nya modeller?

Fyra göteborgare med olika bakgrunder, åldrar och utseenden ska väljas ut för att bli Bäckebol Centers nya ansikten utåt. På en öppen casting söker köpcentrat på Hisingen sina famtida modeller – bland vanligt folk:
— I stället för att anlita professionella fotomodeller, tyckte vi det skulle vara kul att ha med ”riktiga” människor, som kanske också är kunder på Bäckebol, säger centrumledaren Nina Linnér.

Bäckebols marknadsföring ska få en rejäl makeover och i samband med detta behöver köpcentrat mellan Hisings Backa och Hisings Kärra ta ett antal bilder till olika sammanhang. Det är en hemsida som ska få ett nytt utseende, men också övrigt marknadsföringsmaterial som till exempel affischer och allt digitalt.

Därför har Bäckebol diskuterat vilka dessa ska vara och i det arbetet landat i att de söker vanliga medborgare från Göteborg och närliggande städer. Och kanske helst av allt Hisingsbor som redan är kunder hos Bäckebol i dag.

— Vi vill ha personer i olika åldrar, av olika kön och etnicitet. En bra blandning helt enkelt – precis som det är på Bäckebol i verkligheten, säger Nina Linnér som är centrumledare och en av dem som tagit fram Bäckebols nya koncept.

I samarbete med reklambyråerna Frank&Earnest och Femti5 har den nya inriktningen stakats ut under tiden att det klassiska köpcentret fyllt 50 år i början av 2023. Konceptet kan sammanfattas med deras nya slogan: ”Få det gjort”.

— Det handlar om att det är snabbt och smidigt att handla på Bäckebol. En del av budskapet är att det är skönt att vara tidseffektiv, att få saker gjorda och känna sig lite duktig efteråt, säger Nina Linnér.

”Mall-casting” där alla är välkomna att pröva lyckan

Om man är intresserad av att bli en av Bäckebols nya modeller ska man ta sig till Bäckebol tisdagen den 13 juni mellan 16:00-20:00. Då kör de ”street-casting”, eller kanske snarare mall-castning, i köpcentrat.

— Vi kommer att hålla till i en lokal inne i köpcentrat, i det tidigare lekrummet mitt emot Jysk. Där står en fotograf och jag redo att ta namn, nummer och några snabba bilder på alla som är intresserade, säger Nina Linnér.

Var kommer Bäckebols nya modeller att synas?
— Modellerna kommer att synas på många ställen – på vår hemsida, på annonser, på digitala skärmar inne på köpcentret, på våra lånesläp och många andra platser.

Om man vill komma på castingen, måste man föranmäla sig?
— Nej då, inte alls det är bara att komma förbi. Men vi har lagt upp ett Facebook-event där man kan läsa mer och anmäla sitt intresse om man vill, säger Nina Linnér.

I köpcentret efterlyser nu Bäckebol deltagare till castingen där man ska hitta köpcentrets nya modeller med olika bakgrunder och i olika åldrar.

Facebook-eventet till Bäckebols modellcasting hittar du här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: