Padelgigant byggs på Hisingen – en av Sveriges största hallar för den hajpade sporten

Här ska ett padelcenter av rang byggas – mitt på Hisingen. Totalt 22 padelbanor kommer finnas i samma anläggning som RO-gruppen nu har börjat bygga för fastighetsjätten Castellum vid Volvo Torslanda.

I april påbörjade RO-Gruppen byggnationen för en av Sveriges största padelhallar på Hisingen, Göteborg. Tillsammans med fastighetsägaren Castellum kommer de bygga en padelhall på cirka 6300 kvadratmeter med en entresol på 700 kvadratmeter till ett ordervärde på 45 miljoner kronor.

Hallen kommer att monteras och gjutas under juni månad och beräknas stå färdig till februari 2022. Hallen kommer att innehålla en av Sveriges största anläggningar inom padelsporten, med 18 dubbelbanor (tre av dem utomhus) och 4 singelbanor, meddelar RO-gruppen i ett pressmeddelande.

Illustration av padelhallen som byggs på Hisingen, Göteborg. Foto: RO-gruppen

Jätteanläggningar även i Bäckebol och Mölndal

Förra året berättade Mölndals-Posten att Åby-mässan, som inte kunnat ha någon aktivitet under pandemin, ska bli världens största padelarena med hela 26 banor:
— Mässor i all ära, men vi kommer ha världens största padelanläggning. När vi arrangerar stora tävlingar så är det jättebra att deltagarna har möjlighet att bo på hotell i samma byggnad, säger Andreas Ehrnvall, delägare i Padelpartners, till tidningen.

LÄS MER: Här är jättesatsningen på padel – “premiumanläggning” på Hisingen

Samtidigt sker en jättesatsning på padel öven på östra Hisingen – även där med Castellum som fastighetsägare. 32 banor har byggts och byggs i Bäckebol mellan Hisings Backa och Hisings Kärra. De ska drivas i Padel Uniteds regi, men dessa 32 banor blir alltså fördelade på två olika hallar med några hundra meters mellanrum.

— Fastighetsbolaget Castellum hade två lokaler som vi båda insåg var så otroligt bra lämpade för just padel, med bra takhöjd, så till sist såg vi inget skäl till att inte använda båda hallarna, sa Padel Uniteds Rikard Hellqvist till Padelfeber inför bygget.

Castellum: ”Strategiskt beläget”

Så anläggningen som planeras nu kommer bli en värsting med 22 banor: 18 dubbelbanor och fyra singelbanor ska finnas i samma anläggning. Den nya superhallen för padel som RO bygger för Castellum uppförs alldeles i anslutning till Volvos anläggningar i Torslanda och blir en miljöcertifierad byggnad.

Byggherren meddelar att byggnaden ska ha en låg energianvändning, effektivt disponerade ytor och ligger strategiskt beläget fem minuter från Göteborgs hamn, nära Hisingsleden och Volvo Torslanda. 

Den jättelika padelanläggningen på Hisingen. Foto: Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av kontorslokaler, logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta på minst 4,2 miljoner kvadratmeter (2018).

Castellum planerar även för en byggnad med cirka 6 600 kvadratmeter lokalyta på Arendalsvägen, alldeles i anslutning till Göteborgs Hamn, men där blir det med högsta sannolikhet ingen padel…

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: