Populära pizzerian på Hisingen till salu på Blocket: ”Världen godaste pizza”

Vem blir nästa pizzabagare att ta över när den här områdespizzerian lagts ut till försäljning? Snart kan de boende omkring Kyrkbytorget få pizza i ny tappning – från det som hittills varit pizzeria Gigante…

Som HelaHisingen.se tidigare rapporterat är det vanligt att restauranger på Hisingen ligger till salu på Blocket, en av Sveriges största marknadsplatser. Oftast är orsaken att de som driver restaurangen haft problem att få sin verksamhet lönsam, men emellanåt är det av andra skäl.

Just nu har en av områdespizzeriorna, den typ av ”klassisk svensk” pizzeria som ligger i ett bostadsområde och framför allt lockar gäster och take away-gäster som bor i det direkta närområdet, lagts ut till försäljning.

Pizzerian i fråga är Gigante vid Kyrkbytorget som haft samma ägare under de senaste 1,5 åren. Pizzerian har fått motta både hyllningar som sågningar under perioden.

Både hyllad och sågad av gästerna

Exempelvis är detta två betyg från användare hos Pizzakartan.se:

”Världen godaste pizza. Aldrig ätit godare.”

och…

”Köpte en pizza den 25/5-20 och blev grymt besviken! Trots nya ägare så har inte pizzorna blivit bättre! Betalade 90:- den! Lite pålägg, torr pizza samt alldeles för salt! Har druckit litervis med vätska! Det går inte att kommunicera med ägarna då dom inte verkade förstå vad man säger!”

Oftast brukar verksamheten fortsätta som pizzeria efter försäljning, då det normalt ingår pizzaugn och liknande restaurangutrustning som är dyr. Så är även fallet med Gigante där verksamheten säljs vidare just som pizzeria.

Vem som blir nästa pizzabagare att ta över Gigante vid Kyrkbytorget är ännu oklart, men visningar pågår just nu av lokalen som har en yta på 70 kvadratmeter, en källare och 12 platser för gäster.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: