Poseidon storsatsar på trygghetsvärdar i Biskopsgården och Hisings Backa

Med 13 nya trygghetsvärdar och fler på gång storsatsar Poseidon för att öka tryggheten på flera håll i staden. På Hisingen stärker det kommunala bostadsbolaget upp arbetet med trygghetsvärdar på flera håll.

Trygghetsvärdar har funnits inom Poseidon sedan 2018, då man införde konceptet i Hjällbo och norra Lövgärdet med sex trygghetsvärdar, berättar bolaget i ett pressmeddelande. Nu har 13 nya trygghetsvärdar anställts för att öka närvaron under kvällar och helger även i Biskopsgården, Backa Röd och Frölunda Torg.

Dessutom har Poseidon ett samarbete med Victoria Park där trygghetsvärdarna även finns på plats i deras område i södra Lövgärdet. Ytterligare sex till åtta trygghetsvärdar planeras att rekryteras inom kort.

— Vi har sett att trygghetsvärdar ökar känslan av trygghet på kvällstid för våra hyresgäster. Vi har fått mindre stök och kriminell verksamhet i våra trapphus och källare och vår närvaro ökar hyresgästers möjlighet till inflytande. Vi pratar med fler och har bättre koll på vad som händer i området, säger Christian Eldstaf, chef för trygghetsgrupperna i Poseidons distrikt Angered, Väster och Backa i pressmeddelandet.

LÄS MER: Här är jobben som kan vara med och stoppa våldet i Biskopsgården och Backa

Finns på plats 15:00-23:00

Poseidon berättar att trygghetsvärdarna finnas på plats i de aktuella områdena från klockan 15:00 till 23:00 varje dag – året om. Deras uppgift är bland annat att erbjuda ökad service till hyresgäster på kvällar och helger när ordinarie personal inte är på plats. De ser över fastigheter och gårdar, pratar med hyresgäster och samverkar med andra aktörer i området.

— Trygghetsvärdar har varit ett framgångsrikt och mycket uppskattat inslag sedan starten. Vi finns i området varje dag, hela året om och vi ser till helheten vare sig det handlar om våra fastigheter, skolan eller torget. Vi jobbar för att ge våra hyresgäster det bästa bostadsområdet de kan få, säger Christian Eldstad.

Satsningen på trygghetsvärdar är en del av Framtidenskoncernens strategi kring superförvaltning som införts i stadens särskilt utsatta områden med målsättningen att ingen ska behöva bo i ett särskilt utsatt område 2025.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: